Academyprofilen

Johanna Stålnacke, 21 år - Projektledare Westers

Vad är Westers Academy?

Westers Academy är ett projekt vi startade för att ge ungdomar en väg in i arbetslivet, genom att lära sig grunderna i vår bransch och verksamhet. Under en intensiv tredagarskurs får deltagarna bland annat lära sig grunderna i olika typer av servering, eventförberedelser, mat- och dryckeskunskap och sist men inte minst - kundbemötande. Under året kommer vi att presentera vad utbildningen har lett till för en rad unga människor, som idag har tagit sin kunskap vidare in i arbetslivet på olika sätt.

Johannas resa

 

Hur hittade du till Westers Academy och vad fick dig att söka till utbildningsprogrammet?

Under gymnasietiden på Fryshuset så blev jag tipsad av en föreläsare att söka extrajobb på Westers. Jag kontaktade Westers personalchef Bente Larsen för att ansöka om jobb, då jag precis skulle gå ut skolan och plugga en extra termin på komvux. Bente informerade mig om att Academy skulle dra igång i augusti (2015) vilket jag så klart blev intresserad av! Först fick jag komma på en intervju med Bente och sedan fick jag en plats på Westers Academy.

Hur har din karriär sett ut efter deltagandet i Westers Academy?

Direkt efter Westers Academy fick jag börja jobba extra som serveringspersonal ute på event. Jag pluggade samtidigt på heltid så det var perfekt för mig med ett sådant jobb då det finns en hel del kvällspass. När terminen i skolan var över så blev jag informerad om att Westers sökte en cateringassistent till kontoret på heltid. Jag tyckte att det lät intressant, ansökte om tjänsten och lyckades få jobbet! Efter 1,5 år som cateringassistent har jag fått ny tjänst inom företaget som projektledare, vilket känns väldigt spännande! Jag trivs verkligen bra på företaget.

Varför tycker du att ungdomar ska söka till Westers Academy?

Jag tycker att ungdomar ska söka till Westers Academy för att få en fot in i arbetslivet. Det är ett roligt extrajobb, och jobbar man hårt ges möjligheter att utvecklas vidare både inom Westers och utanför hos andra aktörer i branschen. Dessutom får man träffa underbara människor både på utbildningen och senare i arbete.

 

Vill du veta mer om Westers Academy?

Klicka här -> Westers Academy

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Boka