Blogg: En ny era för event, möten och relationer

En blogg från VD:n

Westers VD Mårten Kask berättar mer om dagens utmaningar på Westers, hur krisen påverkar oss och hur vi ska ta oss ur den starkare.

"Mårten Kask"

"En ny era för event, möten och relationer"

Under den senaste tiden har Covid-19 skakat hela samhället i grunden. Många branscher går på knäna och vår tillhör de mest utsatta. Situationen har tvingat Westers till drastiska åtgärder, men genom snabbfotat entreprenörskap och ett ännu större fokus på kundens behov är vi inställda på att ta oss igenom stålbadet, och komma ut starkare på andra sidan.

För ett par månader sedan såg vi fram emot ännu ett välbokat sommarhalvår med massor av spännande projekt. Sedan kom Covid-19 och allting förändrades. Redan när sammankomster med över 500 personer förbjöds i mitten av mars bokade många av våra kunder av och när antalet begränsades till 50 omöjliggjordes vår verksamhet kring fysiska tillställningar.

Tid för innovation och problemlösning

Utöver en initial granskning och sänkning av verksamhetens kostnader har vi anpassat vårt erbjudande efter omständigheterna i största möjliga mån. Vi har skapat transportslingor för företag vars anställda jobbar hemifrån, så att alla kan ha ett gemensamt lunchmöte med fantastisk catering, sänkt minimiantalet vid beställning från tio personer till fyra på utvalda menyer, sänkt priset på veckans lunch till 95 kr och dessutom erbjuder vi nu fri leverans på alla matbeställningar inom tullarna.

Tillsammans med vår teknikpartner, Road Ready Sound har vi även gjort om en av våra lokaler - VENUE81 - till en digital studio som kan användas för att skapa fantastiskt innehåll och kommunikation. Vi har även långt gångna planer på att öppna en restaurang i vår eventlokal – Sjö & Land –  på Strandvägskajen och hoppas kunna slå upp dörrarna redan i sommar. I tider då vi måste innovera och vara kreativa snabbare och oftare än vanligt, finns det ett antal spännande projekt på gång hos Westers som snart lanseras. Håll utkik på westers.se och i våra sociala kanaler!

venue81 digital studios 2

"VENUE81 på Drottninggatan är nu omgjord till digital studio"

Håll teamet nära – på avstånd!

På Westers har vi ett uttryck som lyder: ”kunden är kung”, något som funnits med i verksamhetens kärna sedan dag ett i fiskbutiken på Borgmästargatan. I dessa tider har inte alla kunders problem och behov förändrats, men förutsättningarna för att skapa värdefulla lösningar är kraftigt påverkade. Därför har vi under de senaste veckorna lagt stort fokus på, vad vi hoppas och tror, är lösningar och erbjudanden som bidrar till att lösa våra kunders ”nya” problem.

Viktigare än någonsin just nu är att hålla sitt team "nära", när många är utspridda på olika platser. Genom nya former av sociala tillställningar, ett inkluderande ledarskap och tydliga förväntningar kan man bibehålla eller stärka engagemanget hos medarbetarna samt skapa trivsel och välmående. Detta trots avsaknaden av att fysiskt träffa sina kollegor dagligen. En ny era stundar inom event, möten och relationer, vi hoppas kunna möta den med värdefulla lösningar inom kort!

Genom stålbadet, ut starkare på andra sidan!

Vi vet ännu inte hur länge krisen kommer att pågå eller om det kommer att bli några bestående effekter, men oavsett hur det går är Westers beslutsamma att komma igen på samma sätt som vi har gjort många gånger tidigare under våra 32 år som företag.  

Håll er friska och välmående där ute, så hoppas jag att vi hörs snart igen!

Med vänliga hälsningar,

Mårten Kask, VD

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.