Bröllopstrender 2020

Går ni i bröllopstankar och behöver inspiration? Vi tog ett snack med bröllopskoordinatorn och designern Fanny Staaf om vad som trendar just nu!

Bröllopstrender 2020 med Fanny Staaf

"Bröllopskoordinator Fanny Staaf delar med sig av trender och tips för årets bröllop"

Foto: Cecelina Photography

Bröllopsfesten förlängs

"Att samla all släkt och vänner på samma plats och tid är inte någon lätt uppgift. Allt fler väljer nu därför att förlänga bröllopet till en långhelg, för att få mer tid med varandra. På så sätt får man till den där "weekend-känslan" där alla kommer bort och bor tillsammans under flera dagar. Vi ser också att många går ifrån det traditionella schemat för helgen; fredagsmiddagen, lördagsbröllopet och söndagsfrukosten, till att istället mixa upp det med exempelvis en lyxig lunch och båttur på fredagen, bröllop på lördagen och dagsfest på söndagen!"

"Weekendbröllop, dagsfester och bröllopsfester på vardagar tar över scenen!"

Foto: Cecelina Photography

Måndag är den nya lördagen!

"En stor skillnad är att fler och fler går ifrån det klassiska i att gifta sig på en lördag på sommaren. Dels har vardagar blivit hetare som bröllopsdatum - och då framför allt måndagar - men allt fler väljer också att förlägga sina bröllop på andra årstider. Tidig vår och sen höst har på senaste tiden dykt upp som ett uppskattat alternativ från både oss och alla gäster!"

Egenkomponerade menyer

"Brudparen vill i allt större utsträckning komponera sina egna bröllopsmenyer, och inte tvingas välja från något färdigt urval för att få en unik och personlig känsla. Att fokusera på säsong, brudparets favoritsmaker, råvaror man föredrar, brudparets ursprung eller känslan/teman på eventet är några av våra favoriter!"

catering stockholm

"Egenkomponerade menyer utifrån brudparets önskemål blir allt mer populärt"

Foto: Pia Rosenblad

Rosa på väg ut

"När det gäller dekor så går många ifrån rosa som varit populärt i flera år. Istället ser vi nu bröllop helt i neutrala färger som vitt, grått och beige eller raka motsatsen, bröllop med en mix av starka färger som krockar med varandra på ett härligt sätt! Vi ser även att fler tolkar sin inredningsstil och klädstil i bröllopsdesignen vilket vi varmt rekommenderar. På så sätt kommer ert bröllop att ha en stil som verkligen är NI och som ni inte kommer tröttna på eller ändra er om."

bröllopstrender 2020 v3

"Ta personliga beslut, sätt upp tydliga prioriteringar och leta i er historia efter inspiration!"

Foto: pexels.com

Tre tips för er bröllopsplanering

  1. Ta personliga beslut och gör aldrig något på ert bröllop som ni tror att man "måste" ha. Gör bara det ni vill!
  2. Glöm inte att sätta upp tydliga prioriteringar. Vad är viktigast, och vad är inte viktigt?
  3. Leta i er historia efter inspiration till bröllopet. Hur träffades ni? Vad gör ni på helgerna? Hur gick förlovningen till? Det finns massor av roliga idéer att hämta där som blir unika just för ert bröllop. 

 

Läs mer om Fanny Staaf på Fanny Staaf Events

Sandra Löfving

Projektledare

”Vi hjälper er genom bröllopsdjungeln!”

Kontakta oss