Bröllopstrender 2021

I sviterna av Covid-19 står bröllopsscenen inför en ny verklighet år 2021. Läs mer om Fanny Staafs tankar inför "de flyttade bröllopens år".

Bröllopstrender 2021

Hur kommer bröllopen se ut nästa år?

"Covid 19 har inneburit stora förändringar för bröllopsscenen"

Bröllopen efter (?) Covid-19

Pandemins framfart i världen under 2019-2020 har lett till att massor av bröllop har skjutits upp, ställts in eller gjorts om. Men hur kommer bröllopstrender 2021 se ut? Kommer bröllopsfiranden återgå till det normala eller brudparens ursprungsplan?

Vi tog ett snack med bröllopskoordinator Fanny Staaf som gav sin insyn i bröllopsvärldens läge just nu och tankar om framtidens bröllop.

"Det vi har sett under våren är tyvärr en stor mängd flyttade bröllop, vilket är helt förståeligt, men självklart tråkigt för många inblandade. Detta för att många brudpar har en önskan om att stå kvar vid sin originalplan, vilket man haft tro om är möjligt att genomföra under 2021. De som dock har valt att gifta sig under 2020 som planerat, har i de flesta fall ändrat en hel del för att säkerställa tryggheten och säkerheten hos gästerna."

"Brudpar har minskat storleken på sällskapet, för mindre och mer intima tillställningar. Dessutom har vi sett många som gjort om sina sommarhus, familjehem eller bostäder till bröllopslokaler och därmed även fått stå för mycket jobb själva för att få till dagen och kvällen. De flesta har även varit duktiga på att se till att det finns handsprit på borden, satt gästerna på varannan stol (eller lagt till extra utrymme mellan stolarna) och fått maten serverad istället för att servera i bufféform. En annan kreativ lösning som vi sett är att livestreama bröllopet för gäster i riskzon eller som inte fått resa in från utlandet."

"Vissa trender kan komma att flyttas fram i tiden"

Generella trender som kan flyttas fram i tiden

ROSA PÅ VÄG UT

"När det gäller dekor så går många ifrån rosa som varit populärt i flera år. Istället ser vi nu bröllop helt i neutrala färger som vitt, grått och beige eller raka motsatsen, bröllop med en mix av starka färger som krockar med varandra på ett härligt sätt! Vi ser även att fler tolkar sin inredningsstil och klädstil i bröllopsdesignen vilket vi varmt rekommenderar. På så sätt kommer ert bröllop att ha en stil som verkligen är NI och som ni inte kommer tröttna på eller ändra er om."

 

EGENKOMPONERADE MENYER

"Brudparen vill i allt större utsträckning komponera sina egna bröllopsmenyer, och inte tvingas välja från något färdigt urval för att få en unik och personlig känsla. Att fokusera på säsong, brudparets favoritsmaker, råvaror man föredrar, brudparets ursprung eller känslan/teman på eventet är några av våra favoriter!"

 

MÅNDAG ÄR DEN NYA LÖRDAGEN!

"En stor skillnad är att fler och fler går ifrån det klassiska i att gifta sig på en lördag på sommaren. Dels har vardagar blivit hetare som bröllopsdatum - och då framför allt måndagar - men allt fler väljer också att förlägga sina bröllop på andra årstider. Tidig vår och sen höst har på senaste tiden dykt upp som ett uppskattat alternativ från både oss och alla gäster!"

"Ta personliga beslut, sätt upp tydliga prioriteringar och leta i er historia efter inspiration!"

TRE TIPS FÖR ER BRÖLLOPSPLANERING

1. Ta personliga beslut och gör aldrig något på ert bröllop som ni tror att man "måste" ha. Gör bara det ni vill!

2. Glöm inte att sätta upp tydliga prioriteringar. Vad är viktigast, och vad är inte viktigt?

3. Leta i er historia efter inspiration till bröllopet. Hur träffades ni? Vad gör ni på helgerna? Hur gick förlovningen till? Det finns massor av roliga idéer att hämta där som blir unika just för ert bröllop.

Läs mer om Fanny Staaf på Fanny Staaf Events

Yvette Cirillo

Projektledare

”Går ni i bröllopstankar?”

Kontakta oss!