Bröllopstrender 2023

Bröllopsåret 2023 är här! Vi tar återigen hjälp av Fanny Staaf för att röna ut trender och tips inför din stora dag.

Bröllopstrender 2023 med Fanny Staaf

Bröllopskoordinatorn Fanny Staaf trendspanar och går igenom vad som är hetast just nu på bröllopsscenen!

Fanny Staaf, bröllopskoordinator

Let's fly, let's fly away!

Platser & Venues

"Pandemin satte sina begränsningar på bröllopens omfång och platser. Nu när man kan resa igen ser vi en stor ökning i destinationsbröllop! Svenskar gifter sig utomlands och utländska brudpar kommer till Sverige för att gifta sig. Efter så många år att att inte kunna resa känns destinationsbröllop nu extra härligt för brudpar att bjuda in till."

"I övrigt är konfetti en detalj i dekor och underhållning som ökar igen i efterfrågan, men som allt fler lokaler förbjuder, vilket kan vara värt att tänka på."

 

Underhållning & Musik

"Efter flera år av att DJs varit störst, är nu bandet och trubaduren på väg tillbaka!"

"Många väljer också att mixa livemusiker med DJ vilket ger en härlig effekt! Exempel kan vara en DJ som spelar tillsammans med en saxofonist eller någon på trumpet."

 

bröllopstrender 2023

"Allt fler brudpar väljer att bjuda på destinationsbröllop efter pandemin"

Bröllopsweekends fortsätter att dominera

Gästupplevelse

"Fortsatt är helgbröllop med event fredag-söndag väldigt populära där gästerna blir bjudna på en hel weekend istället för bara en bröllopsdag. Oftast innehåller helgen såväl middag kvällen innan som brunch dagen efter själva bröllopsfesten. Det ger en möjlighet alla att umgås och bonda lite mer!"

 

Mat & Dryck

"Allt fler brudpar väljer att gå ifrån traditionella bröllopsmenyer och "bryta de gamla reglerna". Mer pasta och ostbrickor och mindre oxfilé och skagen!"

"Skiftet i menyer på bröllopen visar på hur känslan av ett personligt bröllop blir allt viktigare för brudparen, något som syns rakt igenom över alla delar av festen."

 

bröllopstrender 2023

"En långhelg, kanske i lantlig miljö?"

Från färg till neutralt

Teman, koncept & dekor

"Efter några år då alla villa ha regnbågens alla färger på sina bröllop är vi nu tillbaka till nedtonade och neutrala färgpaletter. Samtidigt så är brudpar trötta på den allt för klassiska helvita dukningen med vitt linne, vitt porslin och silverbestick, vilket gör att fler istället söker sig mer till linne i beige och grått, och porslin i stengods."

"När det kommer till blommor så är vi på väg bort från mycket grönska, som varit trendigt i många år. Nu är det snarare mer fokus på blommorna än bladen bland brudparen."

 

Klädsel

"Att man inte får ha vitt eller svart som gäst är på väg bort (men undvik fortfarande detta om inte brudparet själva sagt att det är okej!).

Många satsar nu på klädkoder i helvitt eller svartvitt till gästerna, alternativt andra specifika klädkoder som 'blommigt' eller 'sommarcocktail'."

 

"Gråa och beigea toner tar över dekoren på middagsbordet."

Mindre och mysigare

Övriga trender

"Vi ser fortsatt lägre gästantal på bröllop, ett av få spår kvar från pandemin. En trend som har hållit i sig sedan restriktionerna släppte, då brudpar ser ett större värde i att fira med sina allra närmsta än att bjuda alla de känner."

"Budgetar räcker då generellt till lite mer också, vilket gör att firandet kan få en extra touch av något härligt, eller så blir det några kronor extra över till smekmånaden!"