MENY

Changing the game

Med vår miniserie vill vi sprida den inspiration och glädje vi känner för vårt mathantverk. Vi vill leda en förändring av synen på cateringbranschen, med högkvalitativ "fine dining" som leveransmål.

I avsnitt tre tar vår kock Sebastian hjälp av projektledaren och dryckesexperten David, för att bena ut sommarens grillning. Det blir både kött och vegetariskt, öltips och en del skönt snack om sommarens höjdpunkt - Fotbolls-VM!

Ingredienser

Ingredienser

Spetskål 2 huvuden - Rödvinsvinäger 2 dl - Dillfrön 1/2 dl - Honung - Rädisor 2 knippen - Smörgåskrasse - Citronmeliss 1 knippe - Salt & Peppar - Apelsin 2 st - Ruccola 3 dl - Lollo Rosso 1 huvud - Färska Kamben/revben 1 kg - Mynta 1 knippe - Röd chilli 3 st - Ananas 1 st - Vitlök 5 st - Rapsolja - Vårlök - Äggula - Citron 1 st - Olivolja

TILLAGNING

Kamben och/eller Spetskål

Koka kambenen med salt och lagerblad, ca 1 1/2 timme tills de är mjuka. Kyl ner dom och skär sedan de i önskad storlek. Pensla på en färdig BBQ glaze eller egengjord och grilla tills de fått önskad färg.

Dela spetskålen i fyra stora klyftor, gnid in dem med olivolja, salta och peppra. Mixa dillfrön, riv apelsinskalen, och pressa juicen ur apelsinerna. Finhacka röd chili. Blanda ihop 3 msk honung, de mixade dillfröna, chilin, apelsinskalen och juicen. Grilla spetskålen och pensla med glazen vartannat.

 

Sallad på rädisor, krass, citronmeliss, ruccola och lollo rosso

Klyfta rädisor och skölj dom. Klipp krassen och hacka citronmelissen. Skölj ruccola och lollo rosso, blanda samman allt och smaka upp med en vinägrett på olivolja, en skvätt vinäger, salt och peppar.

 

Salsa på ananas, vårlök, mynta och chili

Skala och skär ner ananas i mindre bitar. Hacka en röd chili, och mynta. Skär ner vårlöken. Blanda ananas, mynta och chili och vårlök. Smaka av med salt och peppar.

 

Aioli

Vispa äggula, 4 st, tillsammans med en skvätt citronjuice, hackad eller riven vitlök; salt och peppar. Vispa tills gulan börjar bli tjock. Droppa i rapsolja tills aiolin har den önskade konsistensen. 

 

Servering

Servera kambenen och/eller spetskålen med salladen på rädisor, krass, citronmeliss, ruccola och lollo rosso,  en het ananas-salsa och aiolin. Avnjut tillsammans med en Backens Ale - från Skellefteå Bryggeri - eller en Pinot Noir. Smaklig måltid!

BEHÖVER NI TIPS OCH RÅD INFÖR ERT EVENT?

Slå oss en signal, eller skicka ett mail via vårt kontaktformulär, så tar vi ett förutsättningslöst möte. Ni kan också boka en lokalvisning så bjuder vi på lunch!

David Ejnar

Projektledare

”En trevlig sommar önskar vi på Westers!”