Måns tipsar

Dryckestips för en ruskig höstkväll

Måns Dahlman, arbetsledare på Westers, är också bartender. Inför hösten bjuder han på sina bästa tips på en öl, ett vin och en drink till ditt event.

Kort om Måns

"Mitt namn är Måns Dahlman och är Westers nya dryckesexpert!

Jag arbetar som arbetsledare där jag säkerställer att allt kring ditt event flyter på enligt plan. Jag har tidigare arbetat många år i restaurang och bar, där jag fått möjligheten att träffa många fantastiska skapare och produkter inom dryck.

När jag väljer dryck till ett event finns det flera aspekter som spelar in.

Vilken mat styr dryckesvalet? Vill gästerna ha något som bryter av eller förstärker smakprofilen? Vill sällskapet hålla sig till klassiska smaker eller testa något annorlunda?

Det finns många vägar att gå vilket gör dryck, och kombinationen mat och dryck, väldigt spännande!"

Öl

Stone Ipa

En amerikansk favorit. Med en tydlig beska, toner av aprikos och grapefruktskal är detta en bästsäljare inom IPA-världen. Den något oklara, gulbruna färgen och starka humle-aromatiska smaken, gör det svårt att tro att den faktiskt är glutenfri.

Vin

Langhe Nebbiolo (Paolo Scavino)

Ett klassiskt vin som passar perfekt vid brasan en mörk höstkväll. Passar bra till lamm, nöt, vilt men även till julbordet.

Vingården Langhe, belägen i Piemonte, producerar denna fantastiska produkt.  Ett vin som doftar nypon, rosor , körsbär, nougat. Smaken är också härlig med inslag av nypon, körsbär, jordgubbar och kakao, vilket ger liv till både passande rätter och middagens konversation.

Drink

Dark and stormy

En ingefära-driven drink gjord med mörk rom och Angostura Bitter, inte helt olik en Moscow Mule.

Så här gör du:

  1. Tillsätt is i ett högt glas (highballglas)
  2. Addera 5 cl Goslings mörk rom
  3. Pressa i juicen från en halv lime
  4. Lägg till 1-2 skvättar ("dash") av Angostura Bitter
  5. Toppa med Ginger Beer

 

Om du hellre vill göra det till en cocktail, följer du stegen nedan:

  1. Highballglas med is
  2. 5 cl Goslings mörk rom
  3. 3 cl färskpressad limejuice
  4. 2 cl sockerlag
  5. 1-2 skvättar ("dash") Angostura Bitter
  6. 0,5 cl råsaftad ingefära
  7. Toppa med Ginger Beer

Måns Dahlman

Arbetsledare

”Vill du diskutera dryckesidéer inför ditt event?”

Hör av dig!