Stay tuned - lansering av ny cateringmeny om:

Håll utkik, vi lanserar vår nya cateringmeny om:

Låg energi på jobbet?

Maten du stoppar i dig under dagen har en direkt påverkan på din energinivå och kognitiva förmåga. Hälsosamma måltider och stabilisering av dina glukosnivåer är lösningen! Hör av er om ni vill ha förslag på hälsosam catering till ert kontor eller event!

TIPS

Låg energi på jobbet?

Låga energinivåer och svårt att fokusera på jobbet?

Ditt matintag påverkar mer än vad du tror!

Hur och varför hälsosam mat kan förbättra ert resultat som företag

En direkt påverkan på den kognitiva förmågan

Trött på matkoma och låga energinivåer på jobbet? Den kognitiva förmågan påverkas kraftigt av ditt matintag under dagen och kan leda till antingen en förbättrad prestation och kreativitet eller en känsla av stress, trötthet och därmed försämrad produktivitet. Billiga, snabba lunchalternativ fyllda av halvfabrikat, socker, stärkelse och höga fettnivåer, kan ge en känsla av insomnia och svårigheter att fokusera.

I praktiken handlar det om att olika livsmedel och dess innehåll tas upp i olika hastigheter av kroppen. Exempel som läsk, pasta eller vitt bröd, släpper iväg glukos snabbt in i kroppen, vilket ger en kvick boost av energi, följt av en rejäl nedgång. Kaloritunga måltider med höga fetthalter som exempelvis en cheeseburgare ger något längre varande energi, men kräver att vårt matsmältningssystem får arbeta betydligt hårdare. Detta leder i sin tur till att syrenivån i hjärnan sjunker och vi känner oss sömniga – en klassisk matkoma.

Glada, kreativa och produktiva medarbetare!

Men det är ju svårt att styra vad medarbetare stoppar i sig – eller är det?

Företag som investerar i sin personals välmående, trivsel och produktivitet tar ofta i beaktning olika faktorer som påverkar detta, varpå matvanor och hälsa borde vara en prioritet. Genom att exempelvis beställa mat till kontoret på en daglig basis ger arbetsgivare inte bara en ovärderlig intern service till organisationens medlemmar, utan de kan också styra dem mot hälsosamma måltider som skapar kreativa, glada och produktiva medarbetare.

Med andra ord kan företag utveckla sitt arbete för förbättrad personalhälsa, genom att erbjuda måltider ”in-house” av hög kvalitet, som inte bara ökar medarbetartrivsel och kreativitet, utan också förbättrar produktiviteten och i slutändan – bolagets resultat. En investering värd mycket i det långa loppet!

Tre tips för förbättrad produktivitet och kreativitet på arbetsplatsen!

Bestämda måltider – Beslut om vilken lunch man ska äta sker ofta i samband med att glukosnivåerna är som lägst och därmed försvinner en viss del av den rationella förmågan hos människan. Med förbestämda måltider (vare sig det gäller företagscatering till alla, eller din individuella planering) försvinner dessa beslut och goda, hälsosamma matvanor kan säkerställas för alla!

Håll uppe glukosnivåerna – Se till att mellan större måltider äta frukt eller hälsosammare fika som smoothies, raw food bollar etc., för att hålla glukosnivåerna på en jämnare nivå.

Vegetariskt – Mer frukt och grönt leder till fler antioxidanter och ett ökat dopaminpåslag vilket leder till en ökad nyfikenhet och motivation, förbättrat humör, minne och ett högre engagemang.

Johanna Stålnacke

Projektledare

”Gör arbetsdagen eller konferensen produktiv och kreativ med hälsosamt fika och en grön lunchmeny!”

Kontakta oss för ett förslag