Denna sida innehåller cookies. Läs om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Läs mer.
Passa på att experimentera med grillen. Klassiker som kött, majskolv, kyckling och lax i all sin ära, men varför inte testa något nytt?
Grillad frukt passar utmärkt som dessert, frukten blir nämligen sötare över grillen. Grillade bakverk som exempelvis sockerkaka är också något värt att prova, lägg gärna till lättvispad grädde eller vispad crème fraiche med rårörda bär.
Eller varför inte en grillad pizza? Skaffa en grillsten som läggs på gallret, se bara till så att stenen är insmord och riktigt varm innan pizzan bakas. Släng in några kvistar rosmarin på glöden för extra smak!
Svenska råvaror - och då gärna färska primörer, grönsaker och rotfrukter - blir allt vanligare bland svenskarna att lägga på grillen. Lägg där till ett större fokus på vegetariskt, så har du både tillbehör och nya rätter att servera under våren och sommaren.
Prova gärna att byta ut kolhydraterna till grillad spetskål, blomkål eller fänkål, eller skapa en härlig slider (mini-hamburgare) med halloumi.
Till det vegetariska - grillade fruktdesserter eller grönsaker - rekommenderar vi ett vitt vin från druvan chenin blanc. Druvan är fruktig och frisk, och fungerar utmärkt med den lätta karamellisering som grillningen ger.
Ska du långbaka? Testa en "mangofeber", eller någon annan DIPA. De ger en humle-explosion med tydlig smak av mango och grapefrukt. Beskan är extra härlig till lågtempererat kött.
Testa en haloumi slider, gärna med ett glas chablis till! Leta efter ett vin med lite smörighet och tydlig mineralitet.
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring vår växel på 08-744 30 60