Tankarna bakom en ny cateringmeny

Intervju: Tankarna bakom en ny cateringmeny

Med en ny cateringmeny i fullt arbete för att släppas 2023, berättar köksmästare Daniel Larsson om arbetet bakom kulisserna och hur tankarna gått vid framtagandet.

Daniel Larsson, köksmästare på Westers

Hur har arbetet sett ut bakom att ta fram en ny cateringmeny?

"Jag brukar alltid börja med att utgå ifrån kunden. Processen blir inledningsvis fyra steg där steg ett är titta på vem kunden är och vem vi riktar oss mot med vår mat. Sedan tar man alltid hänsyn till vilka förändringar jag själv vill göra i förhållande till vad företaget står för i stort och kanske vill bibehålla."

"Efter att jag fått svar på dessa frågor är det lättare att utforma en meny som passar oss på Westers och vår målgrupp. Därefter är de bara köra och låta inspirationen flöda."

Var har inspirationen kommit från i den nya menyn?

"Inspirationen är hämtad från olika platser och forum. Den största delen kommer från restaurangbesök och nätverkande, men även tv och sociala medier är kanaler som så klart inspirerar."

"Sen har vi även ett fantastiskt skickligt team på plats och vi inspirerar varandra dagligen. Både i tillvägagångssätt men även i smaker och andra idéer."

Vilka blir de största skillnaderna mot tidigare menyer?

"Det som kommer stå ut är ett ännu tydligare arbete mot hållbarhet i alla menyer och arbetssätt. Ekologiskt och närproducerat blir ett starkt fokus i råvarorna. Det ställer i sin tur också krav på att vi måste jobba ännu mer mot säsong med våra råvaror och menyer, vilket kommer synas tydligt i vårt utbud."

 

Vi ser redan fram emot slutresultatet i början av 2023!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.