Konferens i Stockholm

Mötestrender

Inför hösten planeras nu företagskonferenser för fullt i Stockholm. Nedan listar vi några trender och tips inför ert möte med kreativa teman och innehåll, spännande mat och smaker samt innovativa miljöer och lokaler.
De nya mötesformerna

De nya mötesformerna

Trött på att stirra blint på en långtråkig powerpoint-presentation eller talare? Du är inte ensam! Möten och konferenser går allt mer mot kortare presentationsmaterial, gärna i nya och mer inkluderande former. Involvera publiken genom din presentationsteknik, dina hjälpmedel eller spännande tekniska lösningar.

TEMA & INNEHÅLL

Att fånga deltagarnas uppmärksamhet och intresse kan vara klurigare än vad man tror. Idag "zonar" allt fler ut med mobiltelefoner eller surfplattor i konferensstolarna, och tar därmed allt mindre hänsyn till vad som sker runtikring. Ett effektivt sätt att skapa en engagerande konferens är genom att dela in konferensen i mindre beståndsdelar och rum, med fördel efter tema. På så sätt kan kreativa och innovativa miljöer skapas för varje ämne som konferensen ska behandla, gärna med sprakande, härliga färger!

Ett annat sätt att skapa aktivitet på ert möte eller konferens är genom att lägga in ett flertal breakout sessions, workshops, gruppövningar och diskussioner, där deltagarna delas in i mindre grupper. Resultatet blir ofta en högre grad av aktivt deltagande, och därmed spännande, nya idéer ni kan ta med er vidare in i ert företag. 

Har ni ändå svårt att få era deltagare nyfikna och intresserade? Varför inte utnyttja dagens "digitala beroende" med tekniska verktyg och hjälpmedel integrerade i er konferens? Hyr VR-utrustning och utför roliga övningar tillsammans eller skapa frågesporter och opinionsundersökningar via gratisverktyget Kahoot. Den tekniska världen har inga begränsningar!

Presentationsteknik är även det något som kan varieras för ett mer inspirerande resultat. Paneldebatter, "lägerelds-presentation", aktiviteter och öppna frågor till publiken är bara några tekniker, som kan vara värda att använda sig av.

Hälsa & välmående

Hälsa & välmående

En heldag på konferens kan vara långt och tröttsamt för hjärnan, då mycket information ofta ska in på kort tid. Därför läggs allt större fokus på maten, som ska bidra med energi och inspiration till den långa dagen. Våga utmana det traditionellt klassiska, med nya smaker, råvaror och serveringssätt. Låt maten vara en del i att skapa kreativa medarbetare hela dagen lång!

CATERING

Ska ni inleda dagen tidigt på morgonen? Börja med en hälsofrukost, och gör delar av den tillgänglig även resten av dagen! Bullar, kakor och annat sockerfyllt fika är på väg ut från konferensscenen. Detta för att ge plats åt hälsosamma alternativ som håller blodsockret på en bättre, jämnare nivå. Nyttiga energishots, smoothies, yoghurtskålar med bär och nötter och raw food-bollar är utmärkta alternativ för god frukost och fika.

Idag är inte vegetariskt och veganskt för de få ståndpunktstagarna, utan för alla. Fantastiska smaker, minimal miljöpåverkan och betydligt snällare mot magen. Beställ gärna en bordsbuffé - som alternativa till den klassiska stående, mingelmaten - som kan delas på ett trevligt sätt vid borden och skapa förutsättningar för härliga, kreativa konversationer och diskussioner. På så sätt fortsätter konferensen att bidra på flera sätt under måltiden. Ett annat sätt att komma nära och starta dialoger under pausen är genom konceptet "food-on-the-wall", där maten serveras stående, klädd kring en vacker genomskinlig vägg.

Lägg till några kronor extra i konferensbudgeten och se till att få så mycket som möjligt ekologiskt, närproducerat och fairtrade-märkt. Inte bara får ni bättre kvalitet och smaker på maten, ni bidrar också till goda ändamål, såväl socialt som miljömässigt. Se även till att ta hänsyn till allergiker i form av gluten och laktos, goda alternativa med rika smaker finns alltid att få även där!

Innovativa miljöer

Innovativa miljöer

En skapare av en konferens vill ofta få ut något specifikt av sina deltagare under mötet. Här kan den omslutande miljön göra stor skillnad och antingen bidra till, eller motverka, syftet. Dekor, blommor och möblemang gör mycket i sig och kan tillsammans med lokalens naturliga rum, göra er konferens extra minnesvärd.

LOKAL

En kreativt inspirerande miljö är A och O för att skapa ett möte eller konferens som är givande och nyttig. Våga klä lokalen i utstickande färger, teman och möblemang, eller låt lokalens rum och inre tala för sig själv. Ett exempel på en häftig konferenslokal i Stockholm är Skyddsrummet på Söder Mälarstrand. Beläget precis vid vattnet, ligger detta gamla skyddsrum med inre miljö av naturligt berg och tegel. Lokalen har en fantastisk ljussättning, separata mötesrum och en magnifik utsikt från tegelrummet mot Stadshuset. Dessutom är lokalen perfekt som festlokal, där konferensen kan övergå till en AW eller middag och fest med bar och scen för underhållning.

För en central konferens mitt i Stockholms kärna, kan VENUE81 med fördel utnyttjas på Drottninggatan 81. En nyrenoverad eventlokal om 850 kvm, ger VENUE81 en riktigt avslappnad och skön lounge-känsla till konferensen, samtidigt som all den senaste tekniken finns på plats med dubbla projektorer och storbildsskärmar. Även här kan lokalen utnyttjas för middag och fest, när ni tröttnat på att prata jobb, där ni erbjuds dubbla barer och tre separata ytor för mingel och dans.

Vill ni slå på stort och uppleva något riktigt magiskt? Vackert beläget på Skeppsholmen ligger Eric Ericsonhallen, en lokal med en unik rymd och akustik. Fantastisk miljö både inomhus och utomhus, bland annat genom en takhöjd på närmare 30 meter inne i kupolen. Här finns plats för dans, bardiskar, mingel och mycket mer. Lokalen ger definitivt din konferens ett outplånligt intryck!

BEHÖVER NI TIPS OCH RÅD INFÖR ERT EVENT?

Slå oss en signal, eller skicka ett mail via vårt kontaktformulär, så tar vi ett förutsättningslöst möte. Ni kan också boka en lokalvisning så bjuder vi på lunch!

Mårten Kask

VD

”Konferenser kan vara så mycket mer än bara långa presentationer. Hör av er så berättar vi gärna mer om vad vi kan göra!”

Kontakta oss