Stay tuned - lansering av ny cateringmeny om:

Håll utkik, vi lanserar vår nya cateringmeny om:

Hållbara matupplevelser

Fem hållbara matupplevelser i Stockholm

Är du ute efter en matupplevelse som inte bara smakar gott i munnen? Vi har listat fem platser där du kan avnjuta en god måltid, som även gör gott för själen. 

Hållbara matupplevelser

Hållbara matupplevelser

Hållbarhet tar allt större plats i samhället och framförallt inom produktion, leverans och servering av mat. Närodlat, ekologiskt, hållbart producerat och social hållbarhet är några av de faktorerna restauranger och cateringföretag i Stockholm tar hänsyn till idag. Nedan finner du fem matupplevelser som på ett eller annat sätt arbetar aktivt för en hållbar matupplevelse.

1. Volt
Respekt för naturen. Volts ledord är starka och ack så viktiga i dagens matdiskussion. Med produkter från skog, hav och åker vill restaurangen skapa så naturliga och ärliga smaker som möjligt. Menyn är säsongsbaserad för att få ut maximalt av varje råvara, med fokus på en huvudråvara och enstaka smaker som komplement. Råvarorna och även drycken kommer från svenska samarbetspartners, många av dem närodlade. Väl värt ett besök!

2. Fotografiska
Under ledning av stjärnkocken Paul Svensson har Fotografiska på senare år blivit en stor succé bland matälskare och restaurangbesökare. Smaksensationer och näringsrikedom är fokus i det kreativa matskapandet, med vegetariska och veganska huvudingredienser som standard. Grönsaker som är bäst i säsong ger hållbar njutning när den är som bäst!

3. Proviant
Proviant har restaurang både på Östermalm och Kungsholmen, och är starkt nischade mot svenskodlat och producerat i Sverige. De svenska årstiderna finns inkapslade i en härlig meny med råvaror och smaker efter säsong. Husets egna öl bryggs i Proviant Kungsholmens ”hemma-bryggeri” där öl, kryddor och mat sedan smälter ihop till fantastiska kombinationer.

4. Kalf & Hansen
100% ekologiska är även fast food-”kedjan” Kalf & Hansen, med restauranger på Mariatorget och i Hammarby Sjöstad. Under ledning av Fabian och Rune Kalf Hansen produceras nordisk, ekologisk snabbmat utifrån en lista med månadens råvaror. Prisbelönta år 2017 för sitt fokus på hållbarhet och dessa pionjärer inom matkonst lär vi får se och höra mer av framöver.

5. Matapoteket
Inne på Södermalm hittas en känsla av trendiga L.A. och dess fokus på vegansk raw food. Matapoteket har inte bara luncher utan även en helvegansk tapasmeny mellan 17-19 på vardagar och lördagar. Den nischade verksamheten använder sig enbart av ekologiska råvaror och gör även läckra tårtor för avhämtning.

 

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.