Kreativa julbord!

Lista: 5 kreativa julbord

Testa ett kreativt, unikt julbord med smaker från olika delar av världen, som du enkelt kan skapa själv!

1. Vegetariskt julbord

De traditionella julborden får ofta kritik för sin avsaknad av vegetariska alternativ. Men misströsta inte, det finns så mycket att göra med vinterns svenska råvaror! Betor, kål och ostar utmärkta råvaror att skapa med under denna säsong, så varför inte testa en kimchi av rödkål, grönkålspaj med getost och valnötter, fetaostfyllda rödbetor med honung och hasselnötter, eller göra din egna grönkålschips!

2. Asiatiskt julbord

Det asiatiska köket är fantastiskt varierat och bjuder på härliga smaker. Här går det verkligen att vara kreativ! Vad sägs om ett julbord med variationer av sushi, vårrullar, dumplings, nudelsallader, friterad anka och  klassisk misosoppa? 

3. Skaldjur

Frossa i skaldjur under julen! Lite lyxigare, lite bättre. Hummer, ostron, räkor, krabba toppat med löjrom och hemgjord sill. Det blir inte mycket bättre än så för en skaldjursälskare! Vid julbord kan det vara trevligt att äta skaldjur på platå, så blir det likt en bordsbuffé - sharing is caring!

4. Sydamerikanskt julbord

En härlig blandning av sött och surt bjuder det sydamerikanska julbordet på. Inled med en syrlig ceviche, följt av traditionell grillad eller stekt chorizo med quesadillas på kyckling. Avslutningsvis bör ni njuta av mastiga churros med dipp på smält choklad! 

5. Amerikanskt julbord

Yankee christmas! Ugnsbakad, fylld kalkon med gravy, pumpkin pie, grillade revbensspjäll, friterad kyckling, brownies och eggnog. En salig blandning av godbitar att avnjuta på julafton eller juldagen. 

Johanna Stålnacke

Projektledare

”Trött på julskinkan och janssons? Testa något nytt! Hör av er så tar vi gärna fram ett menyförslag.”

Kontakta oss