Recept

Dessertpizza med färska jordgubbar, hallon och blåbär

Pizza som dessert? Låt denna revolutionerande upptäckt förgylla er middagsbjudning!

Dessertpizza - sommarens kreativa dessert

Dessertpizza - sommarens kreativa dessert

Pizza till efterrätt? Låter för galet, vi vet! Men faktum är att det fungerar alldeles utmärkt med rätt mix av sött, krispigt och bas. Detta recept innehåller en mascarpone-bas på pizzabotten, med riven vit choklad och färska bär. Bon appétit!

Ingredienser (ca 6 bitar)

½ pizzadegsbotten eller smördegsbotten

200-250 g färska bär: mix av hallon, jordgubb och blåbär

1,5 dl mascarpone

75 g vit choklad

Florsocker

Lönnsirap

Såhär gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut degen vid behov, och stansa sedan ut 6 st lika stora bitar i valfri form (triangel, runda etc.). Bra storlek för runda ”pizzor” är cirka 10-15 cm i diameter.
  3. Bred ut mascarpone på bottnarna och riv den vita chokladen över.
  4. Baka bitarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Ta ut plåten med bitarna och toppa/garnera med färska bär, lönnsirap och florsocker.
  6. Servera och njut!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Boka