Denna sida innehåller cookies. Läs om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Läs mer.
Grillat blir godare med en härlig smaksättning. Välj mellan olika recept på rub, marinad eller glaze för köttbiten, fisken, kyckligen eller grönsaken.
Smaksätt dina grillrätter med Westers recept på rubs, glazes och marinader.
Det här behöver du till 500 g fisk:
Tips:
Denna rub passar perfekt till lax eller röding som ska grillas. Gnid in eller vänd fisken i denna lättgjorda kryddblandning och låt den sedan ligga framme en stund innan grillning för bästa resultat. Servera gärna tillsammans med grillad sparris, fänkål och/eller spetskål, som går utmärkt ihop med fisken.
Grilla till innertemperatur: 56°C
Det här behöver du till 500 g lamm:
Tips:
Blanda ingrendiensera och låt sedan köttet ligga marinerat över natten för extra smakinfusion. Använd gärna marinaden som glaze genom att pensla köttet under grillning. Lammet passar utmärkt med grillade betor, smulad chèvreost och rostade pinjenötter.
Grilla till innertemperatur: 58-70°C
Det här behöver du till 1 kg fläskfilé:
Tips:
Lägg alla ingredienserna tillsammans i en kastrull och koka på låg värme. Mixa sedan ingredienserna slätt och kyl ner, marinera köttet när marinaden har blivit kyld. Även denna marinad kan användas som glaze och penslas på vid grillning. Servera tillsammans med en sallad på grillade nektariner och fikon, fetaost, krispiga blad och rostade pumpakärnor.
Grilla till innertemperatur: 70°C
Det här behöver du till 500 g kyckling:
Tips:
Här skulle vi rekommendera kycklinglårfilé då den håller sig väldigt saftig på gillen och klarar höga temperaturer utan att bli torr. Marinera kycklingen gärna över natten eller åtminstone ett par timmar innan grillning för bästa smak. Serveras gärna med en syrlig mangosalsa (se recept nedan) och rostad potatis.
Grilla till innertemperatur: 72°C (kycklinglårfilé) / 82°C (hel kyckling)
Det här behöver du till mangosalsa för 4 personer:
Tips:
Blanda dessa ingredienser för en härligt syrlig mangosalsa, perfekt som tillbehör till kycklingen bland annat!
Örtig och frisk
Det här behöver du till 3,5 dl olja:
Klassisk grönsaksgrill
Det här behöver du:
Tips:
Låt grönsakerna marinera minst ett par timmar, helst över natten för bäst smak. Även denna marinad kan användas som glaze, där du kan pensla på under grillningen för en fin yta och extra smak.
Bon appétit!
Souschef
”Vill ni ha fler tips för grillen?”
Kontakta oss härFyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring vår växel på 08-744 30 60