Månadens recept

Hemgjorda dumplings. Blir fredagkvällen bättre?

Gör dina egna dumplings!

Köksmästare Daniel Larsson tipsar om hur du enkelt kan göra fräscha, hemgjorda dumplings!

Det här behöver du (4 portioner)

  • 40 Wontonblad
  • 400 gram kyckling
  • 40 gram färsk koriander med rot
  • 2 limeblad
  • 1 msk fisksås
  • ½ chili
  • 1 msk rostat rismjöl
  • 2 tsk palmsocker
  • 1 äggvita
  • 3 vitlöksklyftor

 

Obs, det går så klart bra att byta ut kycklingen till nötfärs eller något vegetariskt om du hellre vill!

Så här gör du

  1. Skär ner kycklingen i bitar. Hacka eller använd matberedare hör att få en lättarbetad konsistens.
  2. Blanda ner hackad koriander, finhackade limeblad, hackad chili, pressade vitlöksklyftor, rismjöl, palmsocker, äggvita och fisksås.
  3. Blanda detta för hand till en lättarbetad konsistens som påminner om köttbullssmet.
  4. Lägg ut wontonblad 10 åt gången, pensla med vatten på kanterna. Klicka en tesked färs i mitten och nyp ihop kanterna så att de blir täta.
  5. Placera i ångkokare alternativt ugnsplåt och ånga i ca 9 min.

 

Servera gärna med soja att doppa i och en fräsch sallad vid sidan om. Bon appétit!

Daniel Larsson

Köksmästare

”Vill du ha fler recept?”

Till bloggen!
Boka