Recept

Recept: Hemgjord sorbet

Servera dina gäster hemgjord sorbet med olika smaker!

Hemgjord sorbet - nyckeln till den perfekta middagsbjudningen?

Hemgjord sorbet - nyckeln till den perfekta middagsbjudningen?

Avsluta sommarmiddagen med en svalkande, frisk och fräsch sorbet. Enkelt och fantastiskt gott! Vi bjuder på två av våra favoriter med hallon, lime och mynta samt mango och passionsfrukt. Bon appétit!

Sorbet av hallon, lime och mynta

Ingredienser

500 g hallon
1 st lime
1/3 kruka mynta, finhackad
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st äggvita, hårdvispad

Såhär gör du

  1. Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda i saften från en lime och den finhackade myntan med hallonpurén. Mixa blandningen slät med stavmixer.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i hallonpurén och blanda ihop. Ställ sedan in i frysen i cirka 30 minuter.
  4. Ta ut sorbeten och mixa den ännu en gång med stavmixern vid alt. frys ytterligare ca 1 timme eller tills sorbeten fått rätt konsistens.
  5. Servera och njut!

Sorbet av mango och passionsfrukt

Ingredienser

1 ½ dl vatten
0,75 dl strösocker
2 st mango
2 st passionsfrukt
1 st äggvita, hårdvispad

Såhär gör du

  1. Koka vatten och strösocker till en lag och låt sedan svalna.
  2. Skala och skär mangon i bitar, gröp ur passionsfrukten och mixa ihop frukten slät med en stavmixer.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke, vänd sedan ner den i fruktblandningen.
  4. Blanda den mixade fruktblandningen med sockerlaget och ställ i frysen i ca 1 timme eller tills den fått rätt konsistens.
  5. Servera och njut!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.