Stay tuned - lansering av ny cateringmeny om:

Håll utkik, vi lanserar vår nya cateringmeny om:

RECEPT

Recept: Rödbetsratatouille med chevré

Tillaga, servera och njut tillsammans med dina middagsgäster!
Rödbetan - nyttig och god!

Rödbetan - nyttig och god!

Rödbetan har bevisade hälsoeffekter på flera områden så som uthållighet/syreupptagningsförmåga, förbättrat immunförsvar och sänkt blodtryck för att nämna några. Under april är den månadens råvara på Westers och får därmed stå i fokus även i månadens recept. Hand i hand med rödbetan går en härlig ost - vi har valt att använda oss av en chevré - som naturligt kompletterar varandras smaker. Samla dina nära och kära och njut av en fantastisk måltid!

Ingredienser

500 g färska rödbetor

2–3 msk smör & rapsolja

1–2 msk råsocker

2 msk hackad persilja

2–3 kvistar oregano

ca 2 msk balsamvinäger

Salt, peppar

250 g steklökar

300 g morötter

200 g palsternacka

1 purjolök

3 msk olivolja

1 grönsaksbuljongtärning

3–4 dl kokande vatten

Riven eller smulad chevré

Kapris

Tillagning

1.Skär av blasten någon centimeter från rödbetan. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, i ca 30 minuter. Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Dela rödbetorna.

2. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna och lägg i rödbetorna. Strö över socker och fräs rödbetorna i ca 3 minuter så att de blir glaserade. Tillsätt örterna. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar och låt rödbetorna stå i ca 30 minuter.

3. Gör grytbasen. Skala löken. Skala morötter och palsternacka och skär allt i mindre bitar.

4. Fräs lök och rotsakerna i oljan i en gryta i ca 10 minuter. Smula över buljongtärningen och fräs i ca 1/2 minut. Tillsätt vatten och koka tills löken och rotsakerna börjar bli mjuka, i ca 20 minuter.

5. Vänd ner rödbetorna i grytbasen och koka i ca 3 minuter.

6. Servera med chevreosten och kapris

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.