Månadens recept

Semi-torkad rödbeta. Låter det tråkigt? Det är det inte!

Semi-torkad rödbeta

Westers-köket bjuder denna gång på ett härligt tillbehör till ost- och charkbrickan, eller att ha med i en härlig sallad.

Det här behöver du:

  • 2 kg rödbetor
  • Grovsalt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vit balsamvinäger
  • 4 dl vatten

Så här gör du:

1. Baka betorna på grovsalt till kärntemp på 96°C. Skär ner i bitar ca 2×2 cm.

2. Koka ihop socker, balsamvinäger och vatten och slå över betorna.

3. Låt stå i kyl över natten och torka sedan i ugn 85°C i ca tre timmar till lagom textur.

 

Ät som härligt tillbehör till en lyxig ost- och charkbricka eller blanda ned i en frisk sallad. Enkelt och supergott!

 

Bon appétit!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.