Recept

Månadens recept

Vi har fått mycket bra feedback på våran sticky broccoli som passar till såväl kyckling som till soyafärsspett. Vi delar gärna med oss av vårat recept så ni kan bjuda era gäster och familjemedlemmar på en liten annorlunda broccolirätt.
Glöm inte berätta vem ni fick receptet av.
Broccoli

Broccoli

Man tror att broccolin kom till Sverige redan på vikingatiden, den är relativt härdig och kan odlas i hela landet. Broccolin är rik på C-vitamin och antioxidanter. Serveras oftast kokt eller ugnsbakad men i det här receptet så marinerar vi den för att sedan fritera den. Smaklig spis.

Klicka på bilden för månadens recept!

Ingredienser

500g broccoli

1 dl soya

2msk Gochujang Koreansk Chilipasta

1msk honung

1msk sesamolja

100g rismjöl

Olja att fritera i

Så här gör du:

Blanda soya, gochujang, honung och sesamolja i en bunke.

Lägg i broccoli och låt den marinera i kylskåp ett par timmar

Vänd ner rismjölet och fritera på medelhög värme (ca 160 grader)

Servera med rostade sesamfrön och hackad koriander

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.