Denna sida innehåller cookies. Läs om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Läs mer.
Månadens råvara är renen, perfekt i säsong när våren nalkas. Bjud dina gäster på en lyxig smörgås med souvasrökt ren och rödkålssallad, med vårt recept här nedanför!
Bjud dina gäster på en härligt lyxig smörgås!
Varje månad presenterar vi en råvara som är perfekt i säsong. Den är både som godast och mest hållbar just under denna period. I mars är det dags för renen, ett magert kött med mild viltsmak. I vårt recept är renen souvasrökt som ger en lätt salt och rökig smak, underbart till en krämig kålsallad.
Smörgås
4 skivor av ditt favoritbröd (gärna surdeg)
250g souvasrökt ren i tunna skivor
1/2 st liten purjolök
1 st äpple
2 msk smör
1 tsk hackad färsk timjan
1 msk skånsk senap
2 dl crème fraîche
salt och svartpeppar
50 g riven Västerbottensost
Kålsallad
200g rödkål
1 st rödlök
1 kruka bladpersilja
1 dl torkade tranbär
3 msk äppelcidervinäger
½ st citron, saften
2 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödskivorna på en plåt med smörpapper. Skölj och strimla purjolöken. Dela äpplet på mitten och skär bort kärnhuset, skär äpplet i tunna klyftor.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt köttet. Fräs tillsammans med purjolök och äpple. Krydda med timjan, salt och peppar. Stek under omrörning tills köttet fått lite färg.
3. Tillsätt senap och crème fraiche. Blanda och fördela blandningen över brödskivorna. Toppa med den rivna osten.
4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills osten smält och fått färg.
5 .Kålsallad: Strimla kålen tunt. Skala och skiva löken fint, finhacka persiljan. Lägg allt skuret i en skål och tillsätt tranbär, vinäger, citronsaft och olja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
6. Servera de gratinerade viltskavsmackorna med rödkålssalladen. Tips: Vill du ha en vegetarisk smörgås? Byt ut renen mot skogschampinjoner!
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring vår växel på 08-744 30 60