RECEPT

Recept: Vegetarisk ramen med misorostad brysselkål

Bon appétit!

Brysselkål är månadens råvara!

Brysselkål är månadens råvara!

I detta recept kombineras den misorostade brysselkålen med salladslök, shiitake, ingefära och sotad majs. Det ger en underbar vegetarisk ramen (japansk nudelsoppa) som värmer gott i novembers höstrusk. Varsågoda!

Ingredienser

ca 4 portioner

Buljong
2 msk sesamolja
2 tsk färsk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
13 dl vegetarisk buljong
2 msk ljus soja
Chili
En näve torkad shiitake
Brynt smör

Misorostad brysselkål
450 g brysselkål, delad i kvartar
2 msk olja
2 msk misopasta
Peppar

Rostad majs
350 g majs
Olja
Flingsalt

Nudlar
200 g nudlar (ägg)
Vatten
Salt

Garnering (efter smak)
Salladslök
Böngroddar
Koriander

Tillagning

Buljong
1. Värm upp en stor kastrull på spisen.
2. Häll ner sesamolja, ingefära och vitlök. Låt det fräsa samman enbart i 30 sekunder och häll därefter på buljongen.
3. Häll ner svampen, sojan, chilin och det brynta smöret (efter smak). Låt det nu koka upp och rör om några gånger under tiden. När det kokat upp sänk värmen och låt det sjuda i ca 30 minuter.

Misorostad brysselkål
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda brysselkålen med olja och misopasta. Sprid sedan ut dem på ett bakplåtspapper.
3. Ugnsrosta dem i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg och mjuknat.

Rostad majs
1. Stek, alternativt rosta, majsen i ugnen med olja och flingsalt.

Nudlar
1. Koka efter anvisning på paketet.

Servering

Fördela dina nudlar och buljongen i skålar. Toppa med salladslök, rostad majs, koriander, böngroddar och misorostad brysselkål.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.