Catering Stockholm

Westers på trendspaning - Catering

Vilka trender inom mat och dryck kommer prägla cateringbranschen 2018?

Westers souschefer har, tillsammans med vår egen dryckesexpert David Ejnar, benat ut vilka trender vi ser ta allt större plats på cateringscenen under året. 

Johnny Lennholm & Jonas Castensson, souschefer Westers

Trender catering

"Under året kommer en del trender från 2017 att fortsätta och vidareutvecklas. Övergripande kan man säga att allt tyder på ett starkt fortsatt fokus på hälsa och hållbarhet i både råvaror, produktion och tillagning. Där ligger också ett ökat fokus på det veganska och vegetariska, alternativa proteinkällor och råvaror från växtlivet. Dessutom tror vi att allt större vikt kommer att läggas vid tarmflora, med andra ord vad som är bra för magen. Allt fler blir intoleranta eller känsliga när det kommer till laktos, gluten etc., vilket ger ett behov av catering som är bra för magen."

Kökets 3 tips på trendig catering från Westers 2018

  1. Minisliders på portabellosvamp, fylld sötpotatis, persiljeaioli samt majs- och chilisalsa. Självklart helt vegetarisk!
  2. Pumpasoppa med citrongräs, kokosgrädde och chili. 
  3. Energishot på galiamelon, gojibär och kiwi. Testa tillsammans med en rawfood-boll med apelsin, kokos och kakao. Perfekt för konferensfikat!

David Ejnar, projektledare Westers

Vad dricker man till cateringtrenderna?

"Prosecco är årets hetaste dryck i många sammanhang och är klockren som fördrink till minglet, alternativt till kanapéerna, fisken eller som aperitif. 2018 spås även bli ett gyllene år för lättare röda viner i samklang med den rådande vegetariska/veganska trenden. Jag rekommenderar varmt att prova viner framställda av druvorna Cabernet franc, Grenache och Gamay. Alkoholfritt är nästa trend jag vill lyfta och något som blir allt mer vanligt att ha tillgängligt på en bjudning, middag eller fest. Numera finns alkoholfri sprit till drinkar samt härliga muster och juicer som kan avnjutas till en stor variation av catering."

 

Davids 3 tips på dryck till catering från Westers 2018

  1. Leonardo Prosecco. Perfekt för minglet, lättare rätter och gärna fisk!
  2. Pierre Ponnelle Moulin-à-Vent 2015. Lättare rött vin som går hand i hand med vegansk och vegetarisk catering.
  3. Coco Squash. Alkolholfri drink gjord på Seedlip Spice, juice från butternutspumpa, kokosnötscrème, apelsinjuice och limejuice. Toppas med kokosflingor.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.