Vardagsinspiration!

I avsnitt 2 i vår receptserie bjuder Jimmy på en läcker röding med gurkskagen till. Mums!

Vardagsinspiration

Varje vecka kommer ett nytt, lättlagat recept ut på klassiska rätter med en skön Westers-twist. I avsnitt 2 bjuder Jimmy  på en lyxig grillad röding med gurkskagen som tillbehör. Bon appétit!

*(Pssst! Receptet i sin helhet finns längre ned på sidan)

TÄVLING! #KARANTÄNSKOCKEN

TÄVLING! #KARANTÄNSKOCKEN

Vilken är din bästa hemlagade lunch eller middag? Lägg upp en bild på din färdiga rätt på Instagram under hashtaggen #karantänskocken, för chansen att vinna ett presentkort för två personer på snart nyöppnade S.O.L på Strandvägskajen! För att delta måste du även följa @westerssthlm och tagga oss i din bild.

#karantänskocken

Lägg upp en bild på din bästa lunch- eller middagsrätt, följ och tagga @westerssthlm och lägg till hashtag #karantänskocken för att vara med och tävla!

*Sista tävlingsdag: 31:a maj

Recept: Halstrad eller grillad röding med gurkskagen och rostad potatis

Cirka 4 portioner

  • 720 g rödingfilé eller en filé/person
  • ½ gurka
  • 150 g räkor, gärna handskalade
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • Dill och en citron
  • 800 g potatis, gärna små med skal
  • Salt och peppar
  1. Värm ugnen till 200 grader. Dela potatisen i klyftor och tillsätt salt och lite matolja. Rosta potatis i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Hacka gurka och räkor i mindre bitar, blanda med majonnäs, crème fraiche, dill och lite pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Ställ sedan i kylen.
  3. Putsa och skär rödingen i fina bitar. Halstra eller grilla rödingen i torr panna på båda sidor med salt och peppar.
  4. Servera med citronklyfta och en rejäl dillvippa!

Tips

Vill du ha mer grönt på tallriken? Koka eller stek lite sockerärtor till!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.