Vardagsinspiration- avsnitt 8

Dags för kycklingwok! Jimmy bjuder på sin asiatiska specialare i seriens sista avsnitt.

Vardagsinspiration - Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Snabbt, enkelt och magiskt gott!

*(Pssst! Receptet i sin helhet finns längre ned på sidan)

TÄVLING! #KARANTÄNSKOCKEN

TÄVLING! #KARANTÄNSKOCKEN

Vilken är din bästa hemlagade lunch eller middag? Lägg upp en bild på din färdiga rätt på Instagram under hashtaggen #karantänskocken, för chansen att vinna ett presentkort för två personer nyöppnade S.O.L på Strandvägskajen! För att delta måste du även följa @westerssthlm och tagga oss i din bild.

#karantänskocken

Lägg upp en bild på din bästa lunch- eller middagsrätt, följ och tagga @westerssthlm och lägg till hashtag #karantänskocken för att vara med och tävla!

*Sista tävlingsdag: 31:a juli

Recept: Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Cirka 4 portioner

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 liten broccoli
  • ½ liten blomkål
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe vårlök
  • 2 st lime
  • Soya, sesamolja, sweet chili och fisksås
  • 200 g sötpotatisnudlar eller platta risnudlar
  • Koriander och lite jordnötter

 

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen och kyl i kalt vatten.
  2. Strimla kycklingen och låt marinera i lite soya och fisksås medan du skär grönsakerna.
  3. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, gör en woksås av 1dl soya, 1dl sweetchili, 2 tsk sesamolja och fisksås.
  4. Fräs kycklingen tills den nästan är klar i en stor stekpanna eller wok, vänd ner grönsakerna och stek en liten stund till. Blanda i nudlarna och woksåsen, vänd runt och se till att allt är varmt.
  5. Servera toppat med hackad koriander, limeklyfta och jordnötter. Bon appétit!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.