Vintips: När Niclas får rekommendera - del 3

Vintips: Châtea Saint-Sernin

Fram med grillen, para ihop med detta prisvärda röda.

Niclas Helge, vinexpert på Solera

Niclas Helge, vinexpert på Solera, ger i detta segment sina bästa vintips, diskuterar trender och pratar om kombinationen mat och dryck.

Château Saint-Sernin är det perfekta vinet till sommarens alla grillkvällar!

Vinet, som utgörs av 100% Malbec, har en nyanserad och fruktig smak med toner av björnbär och svarta vinbär tillsammans med tydliga inslag av mörk choklad, lagerblad, färska örter och svarta oliver. Vinet har en frisk syra och mycket härlig tanninstruktur med långt avslut.

Servera vinet vid 16-18°C, gärna till rätter med lamm- eller nötkött, tillsammans med rostade rotfrukter eller potatisgratäng smaksatt med getost samt sky/rödvinssås.

Fakta

Druva: 100% Malbec

Smak & Doft: Fruktig smak med toner av björnbär och svarta vinbär tillsammans med tydliga inslag av mörk choklad, lagerblad, färska örter och svarta oliver.

Tillverkning: Druvorna pressas och juicen jäses tillsammans med skalresterna på låg temperatur i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål.

Mat och dryck: Serveras vid cirka 16-18°C. Passar perfekt till grillat med ugnsrostade tillbehör.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.