Vintips: När Niclas får rekommendera

Vintips: Winkl Sauvignon Blanc

Niclas, eller dryckens Zlatan som vi kallar honom, ger sina bästa dryckestips.

Niclas Helge, vinexpert på Solera

Niclas Helge, vinexpert på Solera, ger i detta segment sina bästa vintips, diskuterar trender och pratar om kombinationen mat och dryck.

 

Winkl Sauvignon Blanc är ett vin på 100% Sauvignon Blanc från Italiens nordligaste vinregion, Alto Adige. I Alto Adige möts sval, alpin bergsluft med ett soligt och varmt medelhavsklimat. Den svala bergsluften gör att vinernas fruktsyra är hög och elegant, medan influensen av medelhavet ger en läcker fruktkoncentration.

Precis som i flertalet klassiska vitvinsdistrikt finns i Alto Adige en mineralrik jordmån. Unikt för Alto Adige är att den består av den röda stenen porfyr och av silverskimrande kvarts. Denna extremt magra jordmån gör att druvornas rötter söker sig långt ner i berggrunden efter näring och vatten. Resultatet? Små, koncentrerade druvor med enorm smakrikedom.

För dig som gillar Sauvignon Blanc från Frankrike eller Nya Zeeland och vill prova något nytt är Winkl Sauvignon Blanc en spännande upplevelse. En underbart uppfriskande kombo med färska skaldjur, lax, torsk, tonfisk, getostsallad och framförallt perfekt till vårens färska vita sparris.

Fakta

Druva: 100 % Sauvignon Blanc

Doft: Elegant, aromatisk doft med inslag av solmogen aprikos, mandarin, passionsfrukt, fläder och nässlor samt örtiga toner av mynta.

Smak: Torr, elegant, balanserat fruktig smak med inslag av äpplen, aprikos, mandarin, nektarin, nässlor och mineral. Lång, aromatisk eftersmak.

Tillverkning: Druvorna skördas för hand och pressas innan jäsningen tar vid på rostfria ståltankar under sval temperatur. Vinet har sedan varit i kontakt med sin jästfällning under 8 månader före buteljeringen för att ge utveckla ytterligare dimension och fruktdjup.

Mat och dryck: Servera Winkl vid 8–10°C som ett glas före maten. Eller bara med solen som sällskap.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.