Academyprofilen

Academyprofilen

Vad är Westers Academy?

Westers Academy är ett projekt vi startade för att ge ungdomar en väg in i arbetslivet, genom att lära sig grunderna i vår bransch och verksamhet. Under en intensiv tredagarskurs får deltagarna bland annat lära sig grunderna i olika typer av servering, eventförberedelser, mat- och dryckeskunskap och sist men inte minst - kundbemötande. Under året kommer vi att presentera vad utbildningen har lett till för en rad unga människor, som idag har tagit sin kunskap vidare in i arbetslivet på olika sätt.

Axel Nilervall

Hur hittade du till Westers Academy och vad fick dig att söka till utbildningsprogrammet?

- En släkting berättade att han hade en vän som jobbade på Westers och verkligen trivdes där. Det fick mig intresserad och jag gick in på Westers hemsida där jag såg att man kunde ansöka till ”Westers Academy”, så jag skickade in en ansökan direkt och någon vecka senare fick jag komma in på intervju!

Vad fick ni lära er under utbildningen?

- Vi fick lära oss en massa om servitör- och restaurangyrket som t. ex. hur man plockar in disk, olika allergier och matpreferenser, hur man serverar både mat och dryck, ett bra gästbemötande och mycket mer.

Hur har dina upplevelser varit ute på jobb?

- Mina upplevelser från jobb jag varit på är att alla är positiva, även om det ibland kan vara stressigt, krävande och långa pass. På så sätt har jag alltid kul med kollegorna och gästerna på varje uppdrag. Det är fantastiskt när gästerna trivs och berättar för en att de tycker man gör ett bra jobb, något som ofta händer om man gör sitt bästa och är trevlig!

 "Deltagare ur Westers Academy 2018 tillsammans med arbetsledare Emanuel Dautllari"

Hur har din karriär sett ut efter deltagandet i Westers Academy? Hur mycket har du fått jobba? Har du några roliga minnen att dela med dig av?

- Jag har lärt mig mycket och fått jobba precis så mycket som jag velat. Vissa månader har jag haft andra projekt och jobbat mindre, och andra har jag haft mer ledig tid och tagit flera pass, något som fungerat helt perfekt för mig! En av de absolut bästa delarna med Westers är att varje pass är unikt! Jag minns bland annat när vi skar upp tårtan på ett stort jubileum för ICA Maxi och stämningen var på topp i lokalen - det uppdraget var riktigt härligt!

Vad har du för ambitioner med ditt jobb/din karriär just nu och framåt i tiden?

- Jag vill fortsätta utvecklas och ta min karriär vidare i företaget med nästa mål att bli arbetsledare, främst för att jag tycker om jobbet så pass mycket.

Varför tycker du att ungdomar ska söka till Westers Academy?

- Jag tycker att ungdomar ska söka till Westers för att det är ett perfekt jobb, både att ha vid sidan om studier då man ofta kan jobba när man själv vill och kan, eller jobba lite mer under högsäsong. Jag har alltid väldigt roligt på jobbet med supertrevliga kollegor och uppdragen varierar vilket gör varje pass både unikt och kul! Jag rekommenderar starkt att söka till Westers Academy då man lär sig mycket, får bra möjligheter till jobb och tre gratis utbildningsdagar med full fart!

Mårten Kask

VD

”Vill du veta mer om Westers Academy? Klicka på länken nedan!”

Westers Academy
Boka