Academyprofilen

Rebecca Löfgren, 23 år - Arbetsledare/Serveringspersonal Westers

Vad är Westers Academy?

Westers Academy är ett projekt vi startade för att ge ungdomar en väg in i arbetslivet, genom att lära sig grunderna i vår bransch och verksamhet. Under en intensiv tredagarskurs får deltagarna bland annat lära sig grunderna i olika typer av servering, eventförberedelser, mat- och dryckeskunskap och sist men inte minst - kundbemötande. Under året kommer vi att presentera vad utbildningen har lett till för en rad unga människor, som idag har tagit sin kunskap vidare in i arbetslivet på olika sätt.

Varför Westers Academy?

 

Hur hittade du till Westers Academy och vad fick dig att söka till utbildningsprogrammet?

Jag kom till Westers Academy via ett rekryteringsmöte på Arbetsförmedlingen för 2,5 år sedan. Då hade jag precis gått ut gymnasiet och fick rådet att söka mig till Academy-utbildningen, något som jag verkligen inte ångrar idag! 

Hur har din karriär sett ut efter deltagandet i Westers Academy?

Jag började som timanställd servitris på Westers direkt efter Academy, och fick prova på att vara både lagerarbetare och kockassistent i vårt produktionskök. Jag bestämde mig sedan för att jag helst vill vara ute på eventen, då det är något nytt och spännande varje dag. Nu jobbar jag som servitris, matansvarig eller arbetsledare ute på event och fester, då det passar mig bäst. Stundvis har jag gått ned i tid för att studera, något som går oerhört smidigt på Westers. Jag kommer nog att stanna länge på Westers då jag älskar mina kollegor och arbetsuppgifter. Det är något vackert i att få vara med och ordna eventupplevelser, fest, pompa och ståt, istället för en grå och trist vardag.

Varför tycker du att ungdomar ska söka till Westers Academy?

Academy är ett fantastiskt initiativ som snabbt gav mig en bra överblick över hur Westers fungerar och jobbar och hur god stämningen är bland de anställda. Framförallt gav det mig också färdigheter och den tryggheten gjorde att jag kunde sätta igång och jobba med självförtroende redan från första passet.

 

Vill du veta mer om Westers Academy?

Klicka här -> Westers Academy

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.