Inspirationsresa

Westers på inspirationsresa i New York

Inför framtagandet av en spännande cateringmeny, som lanseras i augusti 2019, sökte Westers inspiration i New York City.

Köket söker inspiration

Vad är Westers Cateringmeny?

Vartannat år skapar Westers en ny cateringmeny där vårt utbud utvecklas och förändras i smaker, rätter, upplägg och koncept. Menyn publiceras i tryckt bokform, skickas ut till våra härliga kunder och lanseras vid ett stort event. Under 2019 lanseras menyn i augusti, och det lovas många spännande nyheter! För närvarande är köket i full gång med provlagning och smaksättning av varenda rätt i menyn.

På resan till New York söktes inspiration till den nya menyn, som under våren och sommaren ska fyllas med fantastiskt innehåll. Vi frågade köksmästare Jonas Castensson och souschef Jimmy Söderberg om resans syfte, deras upplevelser och mycket mer!

Varför New York City?

- New York är en fantastisk, unik samlingsplats för världens kultur med otroligt många olika människor på samma yta. På så sätt har det blivit en stor inspirationskälla inom konst, musik, mat och mycket mer! Matlagningsmässigt är det en väldigt experimentell plats, där kockar vågar vara kreativa och våghalsiga i smaker, presentation, tillagning och det är något vi strävar efter att vara själva. Det gör också att utbudet är enormt för oss att prova, vilket gav oss möjligheten att fånga in många idéer på kort tid!

 

Vad var syftet med resan? Var låg ert fokus?

- Fokus låg främst kring vegetarisk och vegansk matlagning, där vi sett ett ökat intresse under de senaste två åren framförallt. Vi provade även en del indiskt med en ny "touch" på, som går ifrån det traditionella indiska köket, samt en del sydamerikanskt. Vi gillar att få influenser från olika världsdelar under våra resor, vilket New York är en perfekt plats för att tillfredsställa. Sen gäller det att komprimera och anpassa det vi upplever till vår verksamhet och våra kunder, vilket blir nästa spännande utmaning. 

Berätta mer om era upplevelser!

- Den experimentella sidan av New Yorks matkultur visar även på potentialen som varje råvara har, både ur en smak- och presentationsvinkel, men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Det är något vi kommer att ta fasta på och verkligen ta med oss in i nästa cateringmeny. Mer övergripande så är New York verkligen en fantastisk mötesplats, som kombinerar stimulansen av alla sinnen och skapar otroligt många intryck. Det vill vi se till att använda oss utav i vårt arbete, inte bara när det kommer till det gastronomiska, utan även när det kommer till event och miljöer. En Westers-upplevelse ska alltid vara en upplevelse för alla sinnen och skapa oförglömliga minnen!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.