Möt våra souschefer

Möt Westers Souschefer!

fr. vänster: Johnny Lennholm och Jonas Castensson 

Med passion för råvaror och tillagning

Med erfarenhet från en rad olika restauranger i Stockholm, är Westers souschefer Jonas Castensson och Johnny Lennholm en unik tillgång till Westers kök på Liljeholmen. En passion för mat, råvaror och tillagningstekniker ledde både Johnny och Jonas in på restaurangskola som unga, och vidare in i en karriärbana som fortfarande inspirerar och driver de två kockarna. 

- Passionen för matlagning, en varsam förädling av råvaran och att utveckla metoder och tekniker kring matlagning har funnits där sedan länge. Att jobba i kök är en livsstil som är unik, och personligen trivs jag verkligen med det höga tempot - det "organiserade kaoset", säger Jonas. 

Efter utbildning har de båda kockarna arbetat upp sig inom Stockholms fine dining-restauranger, och på så sätt skaffat sig ytterligare erfarenhet inom mathantverket.

- Vi har båda två jobbat på Gondolen i Stockholm för att nämna ett exempel, och totalt sett mellan oss båda har vi erfarenhet från ett tiotal restauranger som bland annat inkluderar Lux, Akvavit och Eriks Bakficka säger Johnny.

Medan Jonas nu har varit en del av Westers team av kockar sedan tre år tillbaka, är Johnny relativt ny med sina sex månader i Westers cateringlokaler på Liljeholmen. På frågan om varför valet föll på cateringbranschen och Westers är dock de två kockarna eniga. 

- Den stora fördelen är att vi får arbeta i ett företag som strävar efter att leda utvecklingen i branschen och att vi får stor kreativ frihet att delta i och påverka den utvecklingen.

Till hösten ska de båda kockarna för första gången vara med och ta fram Westers uppdaterade cateringmeny inför år 2019, en process som sker vartannat år. 

- Det känns väldigt spännande och inspirerande att få vara en del av den processen. Westers cateringmeny är kärnan för matverksamheten och tillsammans med Christian kommer vi arbeta för att ta fram en innovativ meny - fylld med nya och häftiga smaker, tillagnings- och serveringssätt. 

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.