Säsongsmeny Sommar

Den svenska sommaren är full av härliga råvaror och primörer, det har vi tagit fasta på i våra säsongsmenyer!

Säsongsmeny Sommar

Det bästa sommaren har att erbjuda från skog, åker, hav och trädgård!

Säsongsmeny sommar är tillgänglig mellan juni och augusti.

Vad betyder symbolerna?

Varm= Serveras varm     Vegetarisk= Vegetarisk     Vegansk= Vegansk

Bufféer

Gröna sommarbuffén Vegetarisk

210 kr/person
Kikärtsbollar med gulbakad blomkål, serveras med en tahinidipp Varm
Crispy sesamtofu med chutney på apelsin och mango
Färsk sommarrulle fylld med vårlök, avokado och polkabeta på asiatiskt vis med soyadipp
Kryddigt ris med smak av vitlök på gemsallad, toppas med kimchiaioli
Singapore fried noodles med pak choi, chili, vårlök och spröda groddar
Surdegsbröd med misokräm

Sommarbuffé STHLM

245 kr/person
Fishcakeslider med krispig sallad, sesampicklad gurka och limemajonnäs
Sashimilax marinerad i lime och fläder med soyamajonnäs och puffat ris
Färsk sommarrulle fylld med räkor, alger och kimchimarinerade alfalfagroddar
Crispy tofu med chilistekt broccoli, koriander och syrlig dipp
Somrig sötpotatisnudelsallad med edamamebönor, vårlök, polkabeta och hyvlad morot
Surdegsbröd med sesamfärskost

Sommarbuffé Ett

275 kr/person
Grillad oxfilé med salviarostad grön sparris och karamelliserad lökcrème
Ört- och vitlöksconfiterad majskyckling med syrlig kålsallad och ekologiska vindruvor
Sotad rimmad abborre med kantareller och lagrad prästost
Örtskottssallad med gårdsost, pinjenötter, svenska bönor och citronolivolja
Rostad färskpotatissallad med krossade gröna ärtor, mynta, citron och persilja
Surdegslimpa med ruccolafärskost

Sommarbuffé Två

295 kr/person
Kalventrecôte med sommarörter, gul tomat och basilikapesto
Inkokt lax med picklade primörer och citronmajonnäs
Minismörrebröd med hummerskagen
Västerbottenpaj och crème fraiche med sikrom Varm
Krämig potatissallad med rädisor, gräslök, citron, kapris och gröna skott
Sommarsallad med variation på beta, getost, rostad rabarber samt pinjenötter
Surdegsbröd med vispat brynt smör

Cocktailbufféer

Bönor

195 kr/person
Grillad kycklingslider med tomat, romansallad och tryffelmayo
Små lammfärsspett med melonsalsa
Rostad färskpotatis med varmrökt lax
Färska sommarrullar med krabba, salladskål och syrlig soyadipp
Ångade färska bönor med rapsolja, flingsalt och baconcrisp serveras i glas

Tempeh Vegetarisk

210 kr/person
Halloumislider med tomat, romansallad och tryffelmayo
Rökig tempeh på spett med melonsalsa
Tre sorters lökbhaji med lila kålyoghurt
Färska sommarrullar med rättika, salladkål och sesamsoya
Ångade färska bönor med rapsolja, flingsalt och morotshummus serveras i glas

STHLM Strömming

225 kr/person
Liten tunnbrödswrap med stekt strömming, potatismash och gräslök
Sotad gravad gös i marmeladburk med raita på Västeråsgurka
Kräfttostada med citronpicklad fänkål, dill och chili
Lök- och kikärtsbollar med rödkålshummus
Sommarsallad i glas med brytbönor och grillat surdegsbröd

Kalven

265 kr/person
Kalvrygg på spett med persiljegremolata och citron-rädisor
Sotad rökt laxkub med smördegschips och saltade primörer
Grillad svensk majskycklingrulle fylld med ramslök- och svartpepparkvarg
Rostade färskpotatisar med löjromsfärskost och grillad sommarprimör
Svensk gårdsost från Vilhelmsdal med rabarberkompott och spisbröd

Trerättersmenyer

Meny Vinbär Vegetarisk

425 kr/person
Ångade primörmorötter med fänkålskimchi, rostade sesamfrön och korianderemulsion
Veganska sojabiffar med gräddkokt mangold, inlagda vinbär och kumminrostad färskpotatis Varm
Vegansk vaniljpannacotta med rårörda björnbär och kanderade nötter

Meny Spetskål

435 kr/person
Sommarsallad med sotad gravad gös, grillade nektariner och flädervinaigrette
Grillad lammrostbiff med vispad getost, mjukbakad spetskål, rödvinsreduktion och palsternacksterrin Varm
Westers Sundae med jordgubbar, vit choklad och mynta i glas

Meny Primörlök

445 kr/person
Pepparrotsinlagd strömming med rökbakad färskpotatis, kryddostcrème och friterat tunnbröd
Helstekt kalvytterfilé med ramslöksbearnaise, tre sorters svenska bönor, primörlök och potatisgratäng Varm
Kanelstekta äpplen, sjuden vaniljcrème och sockrade rågsmulor serveras i marmeladburk

Meny Krusbär

465 kr/person
Kalvcarpaccio med senapsört, hyvlad getost från Skärvångens bymejeri, rökt rapsolja och rostade pinjenötter
Skinnhalstrad laxfilé med sommarprimörer, rostad vitlökscrème och saltbakad färskpotatis Varm
Westers crème brûlée med krusbärskompott

BRA ATT VETA

Minimibeställning för vår catering är 10 personer och vi behöver ha din slutliga beställning senast tre arbetsdagar före leveransen. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter. Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser exkl. moms (12%).

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.