Säsongsmeny Vinter

Råvaror i säsong ger bland annat bättre smaker och ett mindre avtryck på miljön. Prova någon av våra menyer nedan!

Säsongsmeny Vinter

Njut av det bästa som vintern har att erbjuda i färska råvaror!

Säsongsmeny Vinter finns tillgänglig mellan december och mars.

Bufféer

Vinterbuffé Jackfruit (veg)

210 kr/person
Jackfruitbiffar med vitvinskokt rödkål och cidersenap
Bakad blomkål med örter och kumminolja
Skogssvampsbönor med rosmarin och citron
Het pumpapuré med friterad persilja, serveras i glas
Gratäng på rotsaker från Stora Tollby Gård
Surdegslimpa med morotshummus

Vinterbuffé Ett

255 kr/person
Grillad majskyckling från Bjäre med syrad gulbeta och svartkål
Mjukbakad lammrostbiff med timjansgremolata och västerbottenkrisp
Lättgravad lax från ugnen, karamelliserad lökmajonnäs och spetskålsallad
Potatis- och rotsellerisallad med brynt smör och purjolök
Tre sorters sallad med krispiga rotsaker och hyvlad gårdsost från Vilhelmsdal
Sallad på kålrabbi, röda linser och getost
Surdegsbröd med vispat smör

Vinterbuffé Två

295 kr/person
Rostbiff av ren från Idre med rostad och picklad palsternacka
Gravad fjällröding med kräm på getmese och färskost
Viltragu med rött vin, enbär och lök serveras med potatispuré och rårörda lingon
Endive och grönkålssallad med vinteräpplen och rostade hasselnötter
Ostar från Skärvångens bymejeri i Jämtland, med hjortronmarmelad och hårt tunnbröd
Surdegsbröd med västerbottenscrème

Vinterbuffé STHLM

295 kr/person
Bakad torsk med vinteräpplen och torkade oliver
Varmrökt rengbågsforell med fänkålscrudite och örtfärskost
Gravad gös med musselemulsion i marmeladburk
Rostad rotselleri med bakad schalottenlök och cidersenapsdressing
Liten cocktail med skaldjur, grapefrukt och Rhode Island-dressing
Gratäng med potatis, jordärtskocka och vitlök
Nybakat surdegsbröd med röra på kikärtor och soltorkad tomat

Cocktailbufféer

Svartrot

195 kr/person
Rökt lammklämma med svartrotscrème
Viltkebabspett med heta, råsockrade tranbär
Kycklinglår Karaage med söt sesam och salladslöksdipp
Fullkornsnudlar, råstekt brysselkål och ingefära i glas
Hjärtsalladsblad med vildris, räkor och koriander

Vinterns Gröna (veg)

225 kr/person
Svampburgare med grönkål och rödlök
Liten burrito med bönor, vildris och avokado
Pizzeta Bianco med fårost, honung och ruccola
Sötpotatispuré i marmeladburk toppad med friterad rotselleri
Crostini med jordärtskocksmousse och karamelliserat svenskt äpple

STHLM Vinter

245 kr/person
Rökt laxcheesecake, krasse, gräslök och dillfrön
Sotad pilgrimsmussla med citronmarinerad forellrom
Öjebyröra på sked med Västerbottenkrisp
Broccolifritters med ädelostdipp
Gräddkokt Karl-Johansvamp på rostat rågbröd

Vilt

245 kr/person
Viltslider med kantarellfärskost och picklad silverlök
Varmrökt fjällröding i tunnbröd med dillmayo
Souvastartar på rågbröd med lingonkvarg och rosmarin
Små västerbottenpajer med forellrom och gräslök
Mandelpotatischips med kryddig örtdipp

Trerättersmenyer

Meny Silverlök (veg)

425 kr/person
Grönsaksceviche i havtornsjuice med citronpicklad silverlök och koriander
Svamp- och soyabiffar med rostad brysselkål, grillad rödkål, potatisgratäng och sås på ekologiskt rödvin
Mousse på saffran och rosenvatten toppas med kanderade nötter

Meny Vinteräpple

445 kr/person
Honungsbakad rotselleri med karamelliserade äpplen, friterad rosmarin och rostad bacon
Skinnhalstrad gösfilé med vispat brynt kryddsmör, vintergrönt, rödvinsreduktion och örtig potatispuré
Citronbakade svenska vinteräpplen med chokladsockerkaka och vaniljmousse

Meny Rödbeta

460 kr/person
Sotad rökt lax med rödbetsemulsion, smulad getost, örtsallad och friterade brödsmulor
Örtbakat majskycklingbröst med rökta rödbetor, syrlig gulbetssås och potatisterrin, med polkabeta och prästost
Chokladkola på browniebotten med flingsalt, marinerad blodapelsin och saltlakritskrisp

Meny Hjortron

570 kr/person
Öjebytoast på rostat rågbröd – Kräftröra med Västerbottensost, dill och kummin toppad med forellrom
Helstekt oxfilé från Svartådalen, bakad jordärtskocka, sås på kantareller samt rotsakskaka
Westers crème brûlée med rårörda hjortron

Bra att veta

Minimibeställning för vår catering är 10 personer och vi behöver ha din slutliga beställning senast tre arbetsdagar före leveransen. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter. Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser exkl. moms (12%).

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.