Buffé Borgmästargatan
Inkokt laxfilé med kall örtsås
Grillad vinmarinerad rostbiff med picklade grönsaker
Färskpotatissallad med äpple, dill och pepparrot
Säsongens mixade sallad
Två sorters nybakat bröd och smör
Buffé Kallskuret
Kotlettpastrami med färska örter och marinerade oliver
Rökt kalkonbröst med grillade grönsaker
Marinerad rostbiff med pepparotscrème
Vitlöksdoftande potatisgratäng med Västerbottensost
Två sorters nybakat bröd och smör
"Kål-la denna"
Bakad, färsk vitkål i ramslöksolja med brynt grädde och torkat surdegsbröd
Frittata med variation på lök och örter
Falafelsallad vänd i grillad zucchinikross
Rostade rotfrukter med tryffelmajonnäs
Crème ninon - Grönärtsoppa med blåklint och syrad grädde
Butterboard med citronlevain
Same Same
Spicy tempeh nuggets
Orientalisk blomkål med jordnötsdressing
Broccoli hoisin med rostade sesamfrön
Ingefärs- och mirinpicklad rättika
Som Tam Thai - Grön papayasallad
Dim sum med dipp på Ketjap Benteng Manis
Vegansk sashimisallad med friterad lotusrot
Ramennudelsallad med pak choi och gröna bönor
Jorden
Vegetarisk biff med grillad kronärtskocka
Karamelliserade gotlandsbetor med bakad lökcrème och rostade frön
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök och rostad primörmorot samt dillpicklad rädisa
Grynsallad med rostade vårprimörer och hyvlad polkabeta
Flatbread med hummus, bakade betor, fetaost, olivolja samt rostade pinjenötter
Svampsallad med vinaigrette på citron och vitlök
Nybakat surdegsbröd med aubergineröra
Buffé Rustik
Sötsotad rostbiff med bakade lökar, rosmarin och vattenkrasse
Betor med röd endive, chèvre och solkrisp
Stompad sötpotatis med varmrökt lax, grapefrukt och salladslök
Lättrökt oxbringa med ruccolasallad och rotfruktskrisp
Ingrid marie-äpple med gräslök, vitkål och pepparrot
Syrad grädde med honung, soltorkad tomat och flagad ost från Almnäs bruk
Två sorters bröd och färskost på örter
Fab
Citrusvänd makrill och kålrabbi med nässelaioli
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök, rostad primörmorot och dillpicklad rädisa
Varmrökt lax med sötsyrlig rödlökschutney och mangoldblad
Bondsallad på svenska bönor med lagrad prästost, råhyvlad svamp och äpple
Vårpaj med spenat, Västerbottensost och vispad smetana
Krämig potatissallad med sockerärtor, granatäpple, citron och persilja
Surdegsbröd och smör
Solen
Saltad rapsgris med syltade primörer och katrinplommon
Varmrökt lax med råhyvlad kålrabbi och dillcrème
Vitlök- och citrusstekt kalkonbröst med rostad majscrème och sotade morötter
Liten räkcocktail med krispig sallad, gröna ärtor och Rhode Island-dressing
Säsongens sallad med friterad jordärtskocka, persika och krispig lufttorkad parmaskinka
Rotfruktsgratäng med timjan och svartpeppar
Burrata med örtbakade tomater, marconamandlar och inlagda oliver
Surdegsbröd serveras med rostad paprikakräm
Gräset
Grillat lamm med bakad aubergineröra, samt citron- och örtdressad babyspenat
Vitlöksbakad kyckling med ramslökscrème och rotselleri
Polenta på Grana Padano med parmaskinka, fänkål och rosmarinsmajonnäs
Flatbread med kallrökt lax, gräslöksfärskost, picklad lök och grönkålskrisp
Sparrissallad med gremolata, syltad apelsin och vit caprin
Potatissallad med kapris, rödlök, dijonsenap, syrlig fänkål och rädisa
Grynsallad med örtfetaost, bakade primörer, hyvlad morot samt rostade pekannötter
Surdegsbröd med paprika och olivkräm
Medelhavet
Crni rižot – Svart risotto från Kroatien med bläckfisk, musslor och räkor
Italiensk lufttorkad skinka och korv med marinerade grönsaker
Små marockanska lammfärsspett med couscous och persilja
La salade tunisienne - Tomater, gurka, rödlök, rädisor, persilja och finhackad paprika
Patatas bravas med aioli och het tomatsås
Turkiska börek med fårost och spenat
Franska ostar - Chèvre, Brie de Maux och Roquefort serveras med fikon
Surdegsbröd med tzatziki och hummus
Asiatisk
Marinerad entrecôte med salladsblad
Chicken karaage med syrlig sojadipp
Tataki på tonfisk med ingefära, risvinäger och salladslök
Nattbakad fläsksida med soja och sesamfrön
Sötpotatisnudlar med grönsaker, salladskål och tofu
Kimchi – Fermenterad kålsallad
Sookju Namul - Sesammarinerade böngroddar
Oi Namul - Kryddmarinerad gurka
Asiatisk fusion
Bulgogi – Marinerad entrecôte serveras med salladsblad och ris
Satay Gai – Små kycklingspett med jordnöttssås
Teriyaki- Lax i bit med söt soyasås och sesamfrön
Goi Cuon – Färsk vietnamesisk vårrulle med räkor, grönsaker, fisksås och koriander
Gyoza – Ångade vegetariska dumplings med ponzusås
Zapche – Sötpotatisnudlar med sticky broccoli, sojabönor och stekt rödlök
Kimchi – Het fermenterad kålsallad
Gårdsbuffé
Lammrostbiff med bakade gulbetor och vitlök
Tunnskivad gårdskalv med persiljegremolata
Nattbakad karré med vildörter och citron
Grillad kycklinglårfilé med rotfruktstapenade
Grönsallad med rädisor och och rostad champinjon
Rostade rotsaker från Stora Tollby Gård med krasse, spenat och äpplecidervinäger
Ekologiska gårdsostar med säsongens marmelad
Danskt rågbröd med vispat smör
Buffé Tian
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Chilidoftande fläskfiléspett med äppletzatziki
Ugnsbakad laxfilé med basilikatäcke
Krondillsdoftande kräftpaj med Västerbottenost
Rotfruktsgratäng med örter
Lollo rossosallad - Färsk spenat, valnötter och rädisor
Tre sorters dessertost med druvor, fikonmarmelad och kex
Två sorters nybakat bröd och smör
Buffé Westers
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Lufttorkad Parmaskinka med galiamelon och Kalamataoliver
Rökta laxrullar fyllda med färskost, pepparrot och gräslök
Skaldjurssallad med räkor, kräftor och grön sparris
Ägghalva med löjrom och rödlök
Paj med Västerbottensost och forellromsås
Sallad på färska rödbetor och chèvreost
Brie de Meaux och Comté med druvor och kex
Nybakat surdegsbröd och smör