Boka konsultation!

Behöver ni tips och råd inför ert bröllop? Fyll i formuläret på länken nedan så får du 30-minuters konsultation över telefon med en av våra erfarna projektledare!

Våren är här - och så även bröllopen!

Kärlekens dag

Kärlekens dag

Våren är här och så även bröllopen! Vi har listat våra tips och idéer för en lyckad bröllopsdag, och vilka trender vi ser inför årets bröllopssäsong. Vill ni veta mer eller diskutera era egna idéer? Kontakta oss så tar vi ett förutsättningslöst möte över en kopp kaffe!

Gästupplevelsen i fokus

Man kunde tro att bröllopsdagen skulle handla om bröllopsparet, men allt mer skiftas fokus från dessa till gästupplevelsen som helhet. Många av dagens par går långt för att säkerställa bekvämligheter som hotellrum och transporter, till anordnandet av spektakulära inslag i form av underhållning, överraskningar, give aways med mera. DJ och liveband har svalnat något och ger plats för mer udda uppträdanden i form av magiker, sierskor och magdansöser, allt för att gästerna ska få uppleva något extraordinärt. Det uppmuntras också generellt till mer interaktion mellan gästerna, bland annat genom populära dinner games, sharing food och bordsbufféer, samt hashtags och instagram-tävlingar.

"Magiker, sierskor och spektakulära uppträdanden blir allt vanligare på bröllop 2019"

Hållbart och spektakulärt

Att bröllop ska vara unika har tagits till nästa nivå, främst genom tema, mat och dekor! Exempelvis frångår idag många den klassiska menyn med oxfilé och potatis, för att istället skapa veganska och vegetariska bröllopsmenyer. Hållbarhetsaspekten vägs också allt mer in kring matförfrågningar för bröllopsdagen, med koncept som "farm-to-table", minskad användning av plast samt transporten av gästerna från vigsel till festlokal. Serveringskoncepten kommer även de förändras och utvecklas under året, från rullband (likt sushi-konceptet) och plexiglasställningar till servering i annorlunda form så som på kopparplåt eller tallrikar gjorda av löv.

Viktigt med maten är att hitta passande kombinationer i färger, smaker och texturer, som gärna får matcha bröllopets tema. Här kan ofta aktörer skräddarsy menyer efter bröllopsparets önskemål och dessutom ge möjlighet till provätning. Ett annat exempel på förändringar som skett senaste åren är att allt fler går ifrån den klassiska bröllopstårtan, för att istället erbjuda gästerna minidesserter i olika former och smaker. På så sätt blir återigen gästupplevelsen högst upp på prioriteringslistan, då samtliga av gästernas behov försöks tillfredsställas. Minidesserterna kan även komma att serveras på plexiglasställningar i nivåer, formade som en bröllopstårta för att återkoppla till den traditionella varianten.

dessert bröllop

"Minidesserter börjar utmana den traditionella bröllopstårtan"

Utomhus fast inomhus?

Ifjol pratades det mycket om utomhusbröllop med lantligt tema, något som ser ut att fortsätta vara populärt in i 2019. Det finns dock som vanligt några nya spår inom miljöer som ser spännande ut, bland annat med industriellt fokus på lokal och dekor. Plåt, koppar och betong tar mer plats i sådana teman, samtidigt som stora, strukturella blomsterarrangemang kan pryda dessa hårda ytor och skapa otroligt vackra miljöer. 

Ett intressant koncept är också att undvika regnrisken som kommer med utomhusbröllop, men samtidigt behålla känslan av att vara utomhus. Genom att klä festlokalen i naturträd, plantor, gräs och mossa, samt större blomsterarrangemang (ex. blomväggar) kan bröllopet få en utomhuskänsla, fast inomhus. 

I materialväg är sammet på väg in igen genom bordsdukar, fotoväggar och övrig dekor. Sammet går väl med de flesta typer av lokaler och miljöer, och kan varieras i färg från allt mellan guld och silver till grönt och blått, beroende på hur er tillställning ska se ut.

"Det industriella som ett nytt komplement till det lantliga och bohemiska!"

Johanna Stålnacke

Projektledare

”Vill ni ha fler tips och idéer kring ert bröllop?”

Boka kostnadsfri konsultation