Westers Academy

En väg in i arbetslivet för ungdomar och unga vuxna

Westers Academy

Hur får man sitt första jobb?

Westers arbetar aktivt med att ge ungdomar en chans till det första jobbet – det viktigaste av alla jobb.

2014 startade vi ett initiativ som hittills gett ett hundratal ungdomar sitt första jobb – och ett yrke för livet. Westers Academy går av stapeln två gånger om året och är en tredagars yrkesintroduktion som lär ut grunderna i service och servering för catering och event. Efter Westers Academy får deltagarna direkt möjlighet att jobba extra som servitris/servitör, garderobiär eller kockassistent vid våra event, under handledning av erfarna medarbetare.

För deltagarna i Westers Academy är detta inte bara en fot in i en spännande bransch, det är också den första grundläggande utbildningen i ett yrke som de har nytta av livet igenom, var i världen de än befinner sig.

Westers Academy bild på servering

För dig som brinner för service

Brinner du för service och att skapa härliga upplevelser för människor? Då kan du vara perfekt för Westers och vår akademi.

Två gånger per år håller vi grundutbildningen i Westers Academy, en tre dagar lång introduktion till service, gastronomi med mera. Nedan följer kort information om utbildningen:

  • Åldersgräns: Minst 17 år
  • Utbildningen är helt kostnadsfri
  • Vi står för utbildningsmaterial, mat och arbetskläder under utbildningen
  • Ersättning utgår för deltagarna i form av utbildningsbidrag

Ser du inte utbildningen på vår karriärsida? Då är det för att vi inte öppnat upp för nya anmälningar ännu!

Hur ansöker jag?

Vi öppnar normalt upp för ansökningar 2-3 månader före utbildningen, där utbildningstillfället oftast sker i februari/mars samt augusti. Du kallas sedan till en intervju där du får berätta mer om dig själv, dina erfarenheter, och intressen.

Efter detta väljs deltagarna ut och bjuds in till utbildningstillfället, där mer information utgår. Ansökningar kan skickas när annonsen för utbildningen ligger ute på länken nedan. Vid frågor, kan du maila till personal@westers.se för att höra mer om utbildningen, datum och annat du undrar över.

Westers Academy bild från utbildningsdag

”Det har varit väldigt kul att få komma ut på olika arrangemang. Jag har fått träffa massor av nya, trevliga människor och vi som jobbar tillsammans har alltid väldigt kul på jobbet.”

Tidigare elev Westers Academy

Galleri

Vill du veta mer om Westers Academy? Kontakta oss gärna!

Ingen idé är för liten – ingen förfrågan är för stor.

Kontakta oss så hör vi av oss inom kort.