Månadsmenyer

Säsongsbaserade menyer för varje månad!

Månadsmenyer - Westers

MENYER


Augusti

AUGUSTI ETT

Grillad kalventrecôte med rostad grön sparris och emulsion på rökt paprika
Sotad aborrefilé med betor, kapris och citrondressing
Kräftstjärtsröra med kummin, kryddost och smulad kavring på salladsbädd
Västerbottenpaj med sikrom och crème fraiche (varm)
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor, ängsyra och krondill
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör

295 kr


AUGUSTI TVÅ

Grillad kalventrecôte med rostad grön sparris och emulsion på rökt paprika
Inkokt regnbågsfilé med fänkålscruditéer och citronmajonnäs
Sotad aborrefilé med betor, kapris och citrondressing
Kräftstjärtsröra med kummin, kryddost och smulad kavring på salladsbädd
Västerbottenpaj med sikrom och crème fraiche (varm)
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete
Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor, ängsyra och krondill
Syrlig gurksallad med krondill, smetana och honung
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör

365 kr


VEGETARISKA AUGUSTI

(VEG)

Grillad zucchini med rostad grön sparris och majonnäs på rökt paprika
Rostad portobello med picklade primörer samt kapris- och citronemulsion
Västerbottenpaj med tångrom och crème fraiche (varm)
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete
Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor, ängsyra och krondill
Syrlig gurksallad med krondill, smetana och honung
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör

295 kr


FÖRRÄTT – AUGUSTI

Kräftstjärtsröra med sikrom, crème fraiche och dill på kavring

165 kr


VARMRÄTT – AUGUSTI

Bakad kalventrecôte med saffransconfiterad potatis, ärtor och grön sparris i brynt smörsås

285 kr


DESSERT – AUGUSTI

Vispad vaniljpannacotta med rårörda jordgubbar, bakad vit choklad och mynta

125 kr


Vill du planera lite längre fram?

Se våra månadsmenyer längre fram i tiden nedan.

September

SEPTEMBER ETT

Lättgravad regnbågsfilé med grillade nektariner och flädervinaigrette
Grillad lammrostbiff med getostkräm och sommarbetor
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostade jordärtskockor på kräm av bakad roscofflök och gräslöksolja (Varm)
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

295 kr


SEPTEMBER TVÅ

Lättgravad regnbågsfilé med grillade nektariner och flädervinaigrette
Rådjursbiffar med mynta- och vitlöksyoghurt (Varm)
Grillad lammrostbiff med getostkräm och sommarbetor
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostade jordärtskockor på kräm av bakad roscofflök och gräslöksolja (Varm)
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Svenska gårdsostar med hjortronmarmelad och frökex
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

365 kr


VEGETARISKA SEPTEMBER

(VEG)

Blomkål med grillade nektariner och flädervinaigrette
Bakade gotlandska betor med getostkräm och pumpafrön
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostade jordärtskockor på kräm av bakad roscofflök och gräslöksolja (Varm)
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

295 kr


FÖRRÄTT – SEPTEMBER

Kryddsotad regnbåge med syltade kantareller, rågkrutonger och fänkålsemulsion

155 kr


VARMRÄTT – SEPTEMBER

Bakad Bjärekycklingfilé med kräm på roscofflök, rostad jordärtkocka och tryffelsky

310 kr


DESSERT – SEPTEMBER

Crème brûlée med smak av choklad, toppad med marinerad blodapelsin

125 kr


Oktober

OKTOBER ETT

Gravad laxfilé med rödbetskruditeer och körveldressing
Thuringer korv med cidersenap och surkål (varm)
Svampfrittata med grönkålssallad
Bakad butternut squash med kål, citrusvinaigrette och pumpafrön 
Krämig potatissallad med kapris, rödlök och cornichonger
Sallad med nattbakade äpplen och rosmarin
Två sorters bröd med vispat smör

295 kr


OKTOBER TVÅ

Gravad laxfilé med rödbetskruditeer och körveldressing
Thuringer korv med cidersenap och surkål (varm)
Svampfrittata med grönkålssallad
Bakad butternut squash med kål, citrusvinaigrette och pumpafrön 
Krämig potatissallad med kapris, rödlök och cornichonger
Rotsaksgratäng från Stora Tolby Trädgård (varm)
Sallad med nattbakade äpplen och rosmarin
Smakrik ostbricka med säsongens marmelad
Två sorters bröd med vispat smör

365 kr


VEGETARISKA OKTOBER

(VEG)

Rödbetshummus med za’atar, semitorkade oliver och citronolja
Svampfrittata med grönkålssallad
Krämig potatissallad med kapris, rödlök och cornichonger
Bakad butternut squash med kål, citrusvinaigrette och pumpafrön 
Rotsaksgratäng från Stora Tolby Trädgård (varm)
Sallad med nattbakade äpplen och rosmarin
Två sorters bröd med vispat smör

295 kr


FÖRRÄTT – OKTOBER

Tataki på oxfilé med svampkräm, syltad kantarell, tryffelmajonnäs och pankokrisp

155 kr


VARMRÄTT – OKTOBER

Glasbakad gös, serveras med potatismousseline, fänkålsallad och Sandefjordssås

315 kr


DESSERT – OKTOBER

Äppelbakelse med kanel, kardemumma och vaniljsås

125 kr


VIKTIGT ATT VETA

Minsta beställning av catering från Westers är 10 personer av respektive rätt/meny och vi behöver ha din slutliga beställning senast fem (5) arbetsdagar före leveransdatum. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter.

Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser är exklusive moms (12%).

Ingen idé är för liten – ingen förfrågan är för stor.

Kontakta oss så hör vi av oss inom kort.