Företagsaktiviteter

Att bygga team med stark gemenskap, hög trivsel och stort engagemang är A och O för alla verksamheter idag. Vi har listat några tips nedan på aktiviteter som hjälper till att stärka ert team! Vill ni bolla idéer? Kontakta oss så hjälper vi gärna till!

Starta upp på rätt sätt!

Gör kickoffen eller konferensen till en riktig energi- och kulturboost!

Varför bygga team genom aktiviteter?

Sociala relationer: Relationer till kollegor och chefer på jobbet är oerhört viktigt för den individuella och kollektiva trivseln, engagemanget och i slutändan prestationen.

Förståelse och kommunikation: Vid företagsaktiviteter i grupp kommer kommunikation och förståelse för varandra vara en grundförutsättning för att lyckas.

Energiboost: En kognitiv stimulans i form av aktiviteter eller övningar ger energi! Perfekt mellan presentationerna på konferens exempelvis.

Moralboost: Genom att anordna aktiviteter utanför arbetsplatsen visar man sin uppskattning och att investeringen i medarbetarna är viktig!

Kreativ problemlösning: Lös kluriga problem, identifiera hinder och skapa nya planer med hjälp av kollektiv, kreativ problemlösning.

Företagsaktiviteter är ett lysande sätt att fånga in dessa viktiga delar av kultur, samarbete och prestation! Det hjälper till att forma starkare team med bättre gemenskap och i slutändan ett bättre resultat.

"Att laga mat tillsammans är både socialt och kul, dessutom får man äta det man lagar!"

Exempel: Företagsaktiviteter som bygger team (och är roliga!)

Masterchef

En matlagningskväll med twist! För in lite tävling i en klassisk aktivitet genom att anordna er egen "masterchef", med en färdig utmaning och bestämda råvaror. Efter att de färdiga rätterna delas och avnjuts följer självklart en jurybedömning och prisutdelning till bästa kockar! 

 

Escape Room

Inget för människor samman som lite panik! Nej då, men att samlas kring en gemensam uppgift är både kul och tvingar fram nyttig kommunikation/interaktion mellan deltagarna. Dessutom uppstår alltid moment som blir perfekta att diskutera vidare på efterföljande middag eller nästa arbetsdag!

 

Exploration Challenge

Hur mycket kan ni om er stad? Vare sig ni är iväg på retreat tillsammans eller är kvar i närheten av kontoret, så kan ni utforska området samtidigt som ni får utmaningar och frågor att besvara! Här har bland annat Green Hat People ett färdigt koncept med surfplattor som rekommenderas varmt! 

 

Game Night

Bygg upp er egen värld av spel och tävlingar med allt från shuffleboard, fussball och pingisbord till "catch the light" och pinball! Ni väljer och vrakar, allt går att hyra in och göra till en riktigt härlig tillställning fylld av skratt, umgänge och troféer. 

"Volontärarbete för en dag ger perspektiv och ett gemensamt syfte"

Volontärarbete för en dag

Hjälp till inom äldreomsorgen, samla in skräp på gatorna eller delta i ett byggprojekt för hemlösa! Visa era värderingar som bolag och bidra till något större tillsammans, så får era medarbetare dessutom något gemensamt att samlas kring. Nyttigt och värdefullt!

 

Mind games

Behöver ni en energiboost? Varva presentationerna på kickoffen eller konferensen med brain teasers och utmaningar i grupp. Ett klassiskt exempel är "egg drop" där gruppen med enkla hjälpmedel som papper, snöre, toalettpappersrullar och tejp ska lyckas bygga en behållare för ett ägg. Det svåra? Att få ägget att hålla vid ett fall från hög höjd!

 

Kontors-VM i brädspel

Vem är den skarpaste brädspelshjälten på kontoret? Det får ni reda på i denna roliga tävling, där en intern mästare ska utses! Testa era skills i klassiker som Monopol, Cluedo, Trivial Pursuit, Jenga, Risk, Scrabble eller Battleship.

"Gemensamma träningspass är nyttigt för själ, kropp och knopp"

Gemensamma träningspass

Gillar ni att röra på er? Boka in ett gemensamt träningspass som avslutas med frukost, lunch eller middag. Bra för kropp, knopp, själ och era relationer!

 

Game Show

Har du någonsin drömt om att vara med i På Spåret eller Jeopardy? On Air kan få dina drömmar att gå i uppfyllelse med färdiga koncept där ni tillsammans kan tävla på en rolig, lättsam nivå!

 

Lina Eriksson

Projektledare

”Vi hjälper er med kickoffen - från start till mål!”

Gör förfrågan