Månadens recept

Grillad bananschalottenlök gör grunden till denna läckra mayo. Perfekt som tillbehör till det grillade!

Grillad lökmayo

Köksmästare Daniel Larsson tipsar om denna majonnäs som gifter sig fint med grillat kött, fisk, kyckling eller grönt.

Det här behöver du

  • 5 st bananschalottenlökar
  • 6 dl kravmärkt neutral rapsolja
  • 3 st ekologiska äggulor
  • 1 msk ekologisk dijonsenap
  • 1 msk schalottenlöksvinäger
  • Salt
  • Tabasco

Så här gör du

  1. Skär bort det fula vid roten på löken, men behåll skalet och dela de på längden.
  2. Värm upp en grillpanna och lägg i lökhalvorna. Grilla lökhalvorna tills de blir brända på båda sidor och helt tillagade.
  3. Mixa sönder löken med oljan och sila därefter oljan genom en chinoise, spara lökmixen för smaksättning.
  4. Vispa upp äggula, dijonsenap och schalottenlöksvinäger.
  5. Tillsätt oljan droppvis tills det tjocknar och häll därefter i oljan i en jämn stråle under konstant vispning.
  6. Smaka av majonnäsen med salt, tabasco och den mixade löken.

 

Servera till grillat och njut!

Daniel Larsson

Köksmästare

”Vill du ha fler recept?”

Till bloggen!