Recept Mangosalsa

En härligt syrlig mangosalsa, som går hand i hand med grillat. Bon appétit!

Recept Mangosalsa

Westers hemgjorda mangosalsa på färsk mango, chili, koriander, tomat, vårlök och lime.

Månadens råvara är chilin!

Chilin innehåller ämnet kapsaicin som gör att den smakar starkt. Den starkaste chilin sedan 2013 är enligt Guinness World Records "The Carolina Reaper". Ett flertal människor som provat på denna starka chilivariant har till och med hamnat på sjukhus! 

Men det finns så klart mildare former av chili som ger härlig hetta till mat, och chilin går utmärkt tillsammans med sötman från mango. Denna mangosalsa innehåller även vårlök, koriander, lime och tomat, vilket ger en fin balans i hetta, syrlighet och textur. Receptet på mangosalsa gör sig som bäst med färska råvaror och gärna en timme eller två i kylen innan servering. Serveras med fördel som tillbehör till nygrillad kyckling, en bit kött eller något grönt. Alldeles extra bra blir mangosalsan om du har marinerat det grillade, och då helst över natten för extra mycket smak. Se vår recept på hemgjorda marinader, glaze och rubs HÄR

Bon appétit!

Det här behöver du (ca 4 personer)

  • 2 st mogna mangos
  • 1 knippe vårlök
  • 2 st limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • 1 st röd chili
  • 2 st tomater
  • Salt

Så här gör du

  1. Skala och skär mangon i små tärningar, skär tomaterna i små bitar. 
  2. Kärna ur och finhacka chilin, skala och finhacka vårlöken och koriandern.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål tillsammans med den pressade limejuicen och tillsatt salt efter smak.
  4. Låt stå i kylen ca 1-2 timmar innan servering.
  5. Servera som tillbehör till något du haft på grillen!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.