Stay tuned - lansering av ny cateringmeny om:

Håll utkik, vi lanserar vår nya cateringmeny om:

Recept

Recept: Rabarberchutney

Perfekt som tillbehör till köttet eller kycklingen från grillen!

Rabarber - sommarens oväntade pärla

Rabarber - sommarens oväntade pärla

Rabarber är inte bara en god sommardelikatess, utan har också intressanta hälsoeffekter. Tillagad rabarber innehåller en mycket hög koncentration av antioxidanterna polyfenoler, som enligt tidigare studier visat sig kunna stoppa tillväxten av cancerceller. Rabarber kan användas i allt från drinkar till desserter, så passa på att experimentera!

Ingredienser

Ger cirka 5 dl chutney

500 gram rabarber

1 st röd lök, finhackad

2 st vitlöksklyftor

1 st chilifrukt

1 dl honung

2 msk citronsaft

1 msk ingefära, riven

Tillagning

  1. Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar, skala och hacka rödlöken och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg allt i en kastrull och tillsätt honung, citronsaft och ingefära. Koka på svag värme i cirka 30 minuter.
  3. Smaka av med salt och använd gärna lite röd karamellfärg om den blir trist i färgen.
  4. Tillsätt eventuellt mer honung om syran är för hög. Låt svalna.

 

Tips: Rabarberchutney kan avnjutas som ett tillbehör till det grillade, eller till en härlig tallrik med ost och kex.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.