Månadens recept

Sommaren är på gång och med det kommer ett härligt, nytt recept!

Vit sparris med ramslöksmajonnäs och forellrom

Det här behöver du:

12 st vita sparrisar

1l vatten

Salt

Strösocker

Citron

 

Ramslöksmajonnäs

3 st ramslöksblad

2 st äggulor

1 msk dijonsenap

2 msk pressad citronjuice och lite zest från skalet

4 dl matolja

Salt

Peppar

 

Så här gör du

Sparris

  1. Skala sparrisen och koka den ca 6 minuter i en kastrull med vatten, salt, socker och lite citron.

 

Ramslöksmajonnäs

  1. Hacka ramslöken och lägg den i en mixer tillsammans med äggulorna, dijonsenapen samt citronen och mixa.
  2. Tillsätt olja och salta och peppra.
  3. Mixa igen. Fungerar även att göra med mixerstav eller visp.

 

Lägg upp den nykokta sparrisen på en vacker tallrik tillsammans med majonnäsen, toppa med forellrom och gärna något krispigt som friterade brödsmulor.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.