Academyprofilen

Geronimo Santibanez, 22 år - Arbetsledare Westers

Vad är Westers Academy?

Westers Academy är ett projekt vi startade för att ge ungdomar en väg in i arbetslivet, genom att lära sig grunderna i vår bransch och verksamhet. Under en intensiv tredagarskurs får deltagarna bland annat lära sig grunderna i olika typer av servering, eventförberedelser, mat- och dryckeskunskap och sist men inte minst - kundbemötande. Under året kommer vi att presentera vad utbildningen har lett till för en rad unga människor, som idag har tagit sin kunskap vidare in i arbetslivet på olika sätt.

Geronimos resa

Hur hittade du till Westers Academy och vad fick dig att söka till utbildningsprogrammet?

Jag kom i kontakt med Westers via ett informationsmöte på min gymnasieskola. Jag sökte till utbildningen eftersom jag visste att jag inte ville plugga vidare direkt efter gymnasiet, utan istället ville ut i arbetslivet.

Hur har din karriär sett ut efter deltagandet i Westers Academy?

Efter utbildningen fick jag jobb som timanställd och kände direkt att det här med event, catering och service var något för mig!  Ett år senare fick jag min första projektanställning, och två år efter utbildningen hade jag tillsvidareanställning som fast arbetsledare med utökat ansvarsområde. Det bästa med jobbet är den variation man får uppleva på arbetsplatsen, där ens vardag innebär allt från stora event till små, och man får möjligheten att träffa massor av intressanta människor! Jag har fått prova på ett flertal roller ute på fältet, från garderobiär till bartender o.s.v., och från början har jag upplevt stor hjälpsamhet från alla mina arbetsledare och kollegor.

Idag har jag tjänstledigt från min roll på Westers för att utbilda mig vidare inom branschen och praktiserar till att bli färdigutbildad kock i oktober 2018. Mina erfarenheter av catering, event och service från Westers är något jag har kunnat ta med mig och fått användning av i min utbildning.

Varför tycker du att ungdomar ska söka till Westers Academy?

Jag tycker att alla som vill jobba med service ska söka sig till Westers Academy! Som Academy-deltagare får du möjlighet att lära dig om catering- och eventbranschen, men också utveckla dig själv som person.

 

Vill du veta mer om Westers Academy?

Klicka här -> Westers Academy

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.