Academyprofilen

Academyprofilen

Vad är Westers Academy?

Westers Academy är ett projekt vi startade för att ge ungdomar en väg in i arbetslivet, genom att lära sig grunderna i vår bransch och verksamhet. Under en intensiv tredagarskurs får deltagarna bland annat lära sig grunderna i olika typer av servering, eventförberedelser, mat- och dryckeskunskap och sist men inte minst - kundbemötande. Under året kommer vi att presentera vad utbildningen har lett till för en rad unga människor, som idag har tagit sin kunskap vidare in i arbetslivet på olika sätt.

I del fem får vi höra hur Berhane Negasi hittade till Westers Academy - där han deltog under sommaren 2018 - och vad han har lärt sig under och efter utbildningen!

Berhane Negasi (t.v.)

Hur hittade du till Westers Academy och vad fick dig att söka till utbildningsprogrammet?

Westers Academy hittade jag till genom ett samarbete med min skola. Det verkade vara en bra möjlighet att få in lite extra pengar och jag tycker om att träffa nya människor, så jag skickade in en ansökan.

Vad fick ni lära er under utbildningen?

Vi fick lära oss en hel del serveringsteknik, etikett och gastronomi, men också väldigt mycket kundbemötande. Kunden är alltid i fokus och deras upplevelse är otroligt viktig för oss.

Hur har dina upplevelser varit ute på event?

Än så länge har det varit väldigt kul att få komma ut på olika arrangemang. Jag har fått träffa massor av nya, trevliga människor och vi som jobbar tillsammans har alltid väldigt kul på jobbet.

Hur har din karriär sett ut efter deltagandet i Westers Academy? Hur mycket har du fått jobba? Några roliga minnen redan från dina jobb?

Jag har fått många pass från Westers och det har fungerat väldigt bra. Jag lär mig nya saker hela tiden och har fått möjligheten att träffa många nya människor, både kollegor och kunder.

Vad har du för ambitioner med ditt jobb/din karriär just nu och framåt i tiden

Just nu vill jag fortsätta jobba hårt och lära mig mer om yrket. Jag vill försöka få så många pass som möjligt och verkligen visa mitt bästa på varje pass.

Varför tycker du att ungdomar ska söka till Westers Academy?

Det är ett väldigt bra sätt att kunna tjäna extrapengar men också lära sig ett yrke som du har med dig hela livet. Med Westers Academy-utbildningen i ryggen kan du jobba inom restaurang, event, bar etc. så möjligheterna är stora för att hitta jobb och utvecklas vidare! Dessutom får du möjlighet att träffa väldigt många fantastiska människor.

Mårten Kask

VD

”Nyfiken på Westers Academy? Läs mer på länken nedan!”

Mer om Westers Academy
Boka