Konstnärsklubben

Dessa anrika lokaler passar perfekt för den intima middagen i mindre sällskap. Boka en kostnadsfri lokalvisning så bjuder vi på frukost eller lunch!

Konstnärsklubben

Välkommen till en lokal med fantastisk historia, fylld av svensk konstnärsanda och vacker miljö.
En anrik konstnärssammanslutning

En anrik konstnärssammanslutning

Konstnärsklubben är en klassisk Stockholmsadress med anor från slutet av 1800-talet. Lokalen ligger i Konstnärshuset på Smålandsgatan, ett kårhus för en av världens äldsta och alltjämt levande konstnärssammanslutningar.

En karaktärsrik pärla mitt i City

Konstnärsklubben på Smålandsgatan är en karaktärsfull lokal med högt i tak, stuckatur och originalmöbler. I matsalen dukas det till middag för upp till 100 personer. I intilliggande rum finns en bar i patenterad engelsk stil. Från matsalens balkong kan man ta sig en nypa luft och värdigt blicka ut mot Smålandsgatan och Birger Jarlsgatan.

Konstnärsklubben bildades 1856 och består av ca 400 manliga konstnärer, arkitekter och konstvetare. Om man bortser från kungligt instiftade akademier och engelska akvarellsällskap, torde denna klubb vara världens äldsta, alltjämt fungerande konstnärssammanslutning. I lokalen kan middagar som disputationer, firanden och intima event anordnas. Eller varför inte en öl- och vinprovning i den rustika miljön?

bilder

Jesper Kask

CEO

”Konstnärsklubben erbjuder en lokal fylld av anrika akademiska anor, som ger er middag en riktigt unik känsla!”

Gör förfrågan
Boka