Månadsmenyer

Säsongsbaserade menyer för varje månad!

Månadsmenyer - Westers

MENYER


Augusti

AUGUSTI ETT

Grillad kalventrecôte med rostad grön sparris och emulsion på rökt paprika
Inkokt regnbågsfilé med fänkålscruditéer och citronmajonnäs
Kräftstjärtssallad med äpple i gemsallad
Västerbottenpaj med sikrom och crème fraiche
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete
Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor och krondill
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör

325 kr


AUGUSTI TVÅ

Grillad kalventrecôte med rostad grön sparris och emulsion på rökt paprika
Inkokt regnbågsfilé med fänkålscruditéer och citronmajonnäs
Sotad aborrfilé med betor, kapris och citron dressing
Kräftstjärtssallad med äpple i gemsallad
Västerbottenpaj med sikrom och crème fraiche
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete
Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor och krondill
Syrlig gurksallad med krondill, smetana och honung  
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör  

385 kr


VEGETARISKA AUGUSTI

(VEG)

Grillad zucchini med rostad grön sparris och majonnäs på rökt paprika
Rostad portobello med picklade primörer samt kapris- och citronemulsion
Västerbottenpaj med tångrom och crème fraiche
Blandsallad med gårdsost, variation av svenska bönor och matvete
Sensommarsallad på färskpotatis, ärtor och krondill
Syrlig gurksallad med krondill, smetana och honung  
Tunt knäcke och surdegsbröd med vispat brynt smör  

315 kr


FÖRRÄTT – AUGUSTI

Kräft- och hummerröra med grönt äpple, regnbågsrom, dill och brioche

185 kr


VARMRÄTT – AUGUSTI

Kryddbakad kalventrecôte med palsternackskräm, grönkål,
gräslöksmör och tryffelsky

295 kr


DESSERT – AUGUSTI

Vispad vaniljpannacotta med rårörda blåbär, bakad vit choklad och mynta

135 kr


Vill du planera lite längre fram?

Se våra månadsmenyer längre fram i tiden nedan.

September

SEPTEMBER ETT

Lättgravad laxfilé med fläderpicklad blomkål, dill och äpple
Grillad lammrostbiff med getostkräm och sommarbetor
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostad jordärtskocka toppad med syrad selleri, örter och svart sommartryffel
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

325 kr


SEPTEMBER TVÅ

Lättgravad laxfilé med fläderpicklad blomkål, dill och äpple
Tunnskivad picanha med citrongremolata och vattenkrasse
Grillad lammrostbiff med getostkräm och sommarbetor
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostad jordärtskocka toppad med syrad selleri, örter och svart sommartryffel
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Svenska gårdsostar med hjortronmarmelad och frökex
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

385 kr


VEGETARISKA SEPTEMBER

(VEG)

Blomkål med grillade nektariner och flädervinaigrette
Bakade gotlandska betor med getostkräm och pumpafrön
Rotfruktsallad på morot, äpple, kål och frön
Rostad jordärtskocka toppad med syrad selleri, örter och svart sommartryffel
Svartkålssallad med kantareller, schalottenlök och vaxbönor
Grönsallad med säsongens primörer
Surdegsbröd och danskt rågbröd med persilje- och citronsmör

  

315 kr


FÖRRÄTT – SEPTEMBER

Lättgravad laxfilé med picklad blomkål, fläder vinaigrette,
krispig purjolök samt forellrom 

175 kr


VARMRÄTT – SEPTEMBER

Bakad Bjärekycklingfilé med saffransstuvad kronärtskocka,
örtsallad och salsa verde

305 kr


DESSERT – SEPTEMBER

Crème brûlée med smak av tonkabönor och toppad med blodapelsinsalsa

135 kr


Oktober

OKTOBER ETT

Röra på rökt lax från Öckerö med regnbågsrom och fröknäcke
Sous vide lammstek med Provencalska kryddor och gremolata (varm)
Frittata med skogssvamp, chili- och vitlök samt grönkålssallad
Bakad butternutpumpa med picklad rödkål, citrusvinaigrette och pumpakärnor
Krämig potatissallad med kapris, rödlök och cornichoner
Sallad med svenskt äpple, stjälkselleri och cidersenap
Två sorters bröd med vispat smör

315 kr


OKTOBER TVÅ

Röra på rökt lax från Öckerö med regnbågsrom och fröknäcke
Sous vide lammstek med Provencalska kryddor och gremolata (varm)
Frittata med skogssvamp, chili och vitlök samt grönkålssallad
Bakad butternutpumpa med picklad rödkål, citrusvinaigrette och pumpakärnor
Thuringer-korv med vitvinskokt surkål och Westers senap
Rotsaksgratäng med rotfrukter från Stora Tollby Trädgård (varm)
Sallad med svenskt äpple, stjälkselleri och cidersenap
Säsongens ostar och marmelad
Två sorters bröd med vispat smör

385 kr


VEGETARISKA OKTOBER

(VEG)

Röra på alspånsrökt tofu med tångrom och fröknäcke
Nattbakad rotselleri med Provencalska kryddor och gremolata
Frittata med skogssvamp, chili och vitlök samt grönkålssallad
Bakad butternutpumpa med picklad rödkål, citrusvinaigrette och pumpakärnor
Krämig potatissallad med kapris, rödlök och cornichoner
Sallad med svenskt äpple, stjälkselleri och cidersenap
Två sorters bröd med vispat smör

  

315 kr


FÖRRÄTT – OKTOBER

Tartar av sotad lax med persiljemajonnäs, citruspärlor,
marinerad delikatessgurka, frissesallad och kavringskrutonger

175 kr


VARMRÄTT – OKTOBER

Confiterat anklår med belugalinser, kastanjchampinjoner, gremolata
och vattenkrasse

295 kr


DESSERT – OKTOBER

Äppletartelett med mandelcrème och karamelliserade äpplen

135 kr


VIKTIGT ATT VETA

Minsta beställning av catering från Westers är 10 personer av respektive rätt/meny och vi behöver ha din slutliga beställning senast sex (6) arbetsdagar före leveransdatum. Kontakta oss om du har önskemål om specialkost på grund av allergier eller annat så erbjuder vi alternativa rätter.

Angivna priser är hämtpriser. Våra chaufförer kan leverera er beställning till önskad adress mot en kostnad. Returerna hämtas per automatik nästkommande vardag under era öppettider. Samtliga priser är exklusive moms (12%).

Ingen idé är för liten – ingen förfrågan är för stor.

Kontakta oss så hör vi av oss inom kort.