Buffé Borgmästargatan
Inkokt laxfilé med kall örtsås
Grillad vinmarinerad rostbiff med picklade grönsaker
Färskpotatissallad med äpple, dill och pepparrot

Säsongens mixade sallad

Två sorters nybakat bröd och smör
Buffé Kallskuret
Kotlettpastrami med färska örter och marinerade oliver
Rökt kalkonbröst med grillade grönsaker
Marinerad rostbiff med pepparotscrème
Vitlöksdoftande potatisgratäng med Västerbottensost


Två sorters nybakat bröd och smör
"Kål-la denna" 
Bakad, färsk vitkål i ramslöksolja med brynt grädde och torkat surdegsbröd

Frittata med variation på lök och örter

Falafelsallad vänd i grillad zucchinikross
Rostade rotfrukter med tryffelmajonnäs

Crème ninon - Grönärtsoppa med blåklint och syrad grädde
Butterboard med citronlevain
Same Same 
Spicy tempeh nuggets

Orientalisk blomkål med jordnötsdressing
Broccoli hoisin med rostade sesamfrön
Ingefärs- och mirinpicklad rättika
Vegetarisk Som Tam Thai - Grön papayasallad
Dim sum med dipp på Ketjap Benteng Manis
Vegansk sashimisallad med friterad lotusrot
Ramennudelsallad med pak choi och gröna bönor
Jorden 
Vegetarisk biff med grillad kronärtskocka

Karamelliserade gotlandsbetor med bakad lökcrème och rostade frön
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök och rostad primörmorot samt dillpicklad rädisa
Grynsallad med rostade vårprimörer och hyvlad polkabeta
Flatbread med hummus, bakade betor, fetaost, olivolja samt rostade pinjenötter
Svampsallad med vinaigrette på citron och vitlök
Nybakat surdegsbröd med aubergineröra
Buffé Rustik
Sötsotad rostbiff med bakade lökar, rosmarin och vattenkrasse

Betor med röd endive, chèvre och solkrisp

Stompad sötpotatis med varmrökt lax, grapefrukt och salladslök
Lättrökt oxbringa med ruccolasallad och rotfruktskrisp
Ingrid marie-äpple med gräslök, vitkål och pepparrot

Syrad grädde med honung, soltorkad tomat och flagad ost från Almnäs bruk

Två sorters bröd och färskost på örter
Solen
Saltad rapsgris med syltade primörer och katrinplommon

Varmrökt lax med råhyvlad kålrabi och dillcrème
Vitlök- och citrusstekt kalkonbröst med rostad majscrème och sotade morötter

Liten räkcocktail med krispig sallad, gröna ärtor och Rhode Island-dressing
Grön vårsallad med friterad jordärtskocka, persika och krispig och lufttorkad parmaskinka
Rotfruktsgratäng med timjan och svartpeppar


Burrata med örtbakade tomater, marconamandlar och inlagda oliver

Surdegsbröd serveras med rostad paprikakräm
Fab
Citrusvänd makrill och kålrabbi med nässelaioli
Puré på svenska gröna ärtor i litet glas med ramslök, rostad primörmorot och dillpicklad rädisa

Varmrökt lax med sötsyrlig rödlökschutney och mangoldblad
Bondsallad på svenska bönor med lagrad prästost, råhyvlad svamp och äpple

Vårpaj med spenat, Västerbottensost och vispad smetana

Krämig potatissallad med sockerärtor, granatäpple, citron och persilja

Surdegsbröd och smör
Minnen
Klassisk tjälknöl av älg, syrade betor och svamp
Inkokt lax med dillmajonnäs
Stekt inlagd strömming med tre sorters lök
Kavringssandwich med kräftor, dill och kummin
Tre sorters sallad med krasse, rädisor och krutonger

Janssons frestelse

Dillkokt färskpotatis


Västerbottenpaj


Lagrad prästost, knäckebröd och smör
Urjord 
Bakad rotselleri med pesto och brynt grädde

Sojarostad morot med dragonemulsion friterat nori
Blomkålsnuggets med söt chilisås

Majs i kopp, citronemulsion och hallon
Pepparrökt persiljerot med bönkaka
Sallad med betor och groddar
Två sorters bröd med dipp
Gräset
Grillat vårlamm med bakad aubergineröra, samt citron- och örtdressad babyspenat

Vitlöksbakad vårkyckling med ramslökscrème och rotselleri

Polenta på Grana Padano med parmaskinka, fänkål och rosmarinsmajonnäs
Flatbread med kallrökt lax, gräslöksfärskost, picklad lök och grönkålskrisp
Sparrissallad med gremolata, syltad apelsin och vit caprin

Potatissallad med kapris, rödlök, dijonsenap, syrlig fänkål och rädisa

Grynsallad med örtfetaost, bakade primörer, hyvlad morot samt rostade pekannötter

Surdegsbröd med paprika och olivkräm
Tankar 
Färsk vårrulle med tofu från Vallentuna, mynta, koriander, wasabi, rostade sesamfrön och bladsallad
Dumplings fylld med bönor, groddar, ingefära, chili och lime
Falskt ostron - Smörböna gigante, tångkaviar och citronemulsion
Rostade rotfrukter med dipp på tryffel
Chimichanga på bönprotein med rödlök, tomat, strimlad sallad och anchochilimajonnäs
Grillad tomatsallad med basilika
Buffé Natur
Karré från svensk gris, serveras i tunna skivor med vaxbönor och fänkål
Bakad selleri och betor med baconkrisp

Confiterad fjällröding med lime-färskost
Sallad på variation av kål med pepparrot

Rostad potatis i yoghurt med apelsin och vårlök

Endivesallad med lök, äpple, ädelost från Jämtland och valnötter

Mörkt bröd med brynt smör-crème

Bollywood
Fylld kycklingfilé med sockerärtor i grön currycrème

Torsk amritsari med chili och puffat ris
Friterade ärtor på sötpotatismash


Curry med blomkål och räkor
Paneer med linser och mango


Sallad på gult ris, granatäpple, örter och citrus

Naanbröd med myntayoghurt
Mardi Gras 
Växtbaserad burgare med brioche, friterad schalottenlök och paprikamajonnäs
Barbecue-tempeh på spett med rökig sås

Miniwraps med linser, grillad paprika, pepparrotsfärskost och romansallad
Cajunbakad rotselleri, butternutpuré och örter från mimis
Vattenmelon, chili och fetaost
Sweet potato pie

Majsbröd
Asiatisk
Marinerad entrecôte med salladsblad
Chicken karaage med syrlig sojadipp

Tataki på tonfisk med ingefära, risvinäger och salladslök
Nattbakad fläsksida med soja och sesamfrön

Sötpotatisnudlar med grönsaker, salladskål och tofu

Kimchi – Fermenterad kålsallad

Sookju Namul - Sesammarinerade böngroddar

Oi Namul - Kryddmarinerad gurka
Skärgård
Varmrökt lax med kapriscrème och svartkål
Sotad havsabborre med spenat, persilja, och sardeller
Halstrad pilgrimsmussla med majonnäs och syrliga grönsaker
Skagenröra på sked med forellrom
Sallad på räkor, avokado och ägg
Vitvinsbrässerade blåmusslor med fänkål och persilja
Rostad potatis och citronbakad endive i örtvinaigrette


Nybakat bröd med Västerbottencrème
Asiatisk fusion
Bulgogi – Marinerad entrecôte serveras med salladsblad och ris

Satay Gai – Små kycklingspett med jordnöttssås

Teriyaki- Lax i bit med söt soyasås och sesamfrön

Goi Cuon – Färsk vietnamesisk vårrulle med räkor, grönsaker, fisksås och koriander
Gyoza – Ångade vegetariska dumplings med ponzusås


Zapche – Sötpotatisnudlar med sticky broccoli, sojabönor och stekt rödlök

Kimchi – Het fermenterad kålsallad
Medelhavet
Crni rižot – Svart risotto från Kroatien med bläckfisk, musslor och räkor

Italiensk lufttorkad skinka och korv med marinerade grönsaker
Små marockanska lammfärsspett med couscous och persilja
La salade tunisienne - Tomater, gurka, rödlök, rädisor, persilja och finhackad paprika

Patatas bravas med aioli och het tomatsås


Turkiska börek med fårost och spenat

Franska ostar - Chèvre, Brie de Maux och Roquefort serveras med fikon

Surdegsbröd med tzatziki och hummus
Gårdsbuffé
Lammrostbiff med bakade gulbetor och vitlök
Tunnskivad gårdskalv med persiljegremolata
Nattbakad karré med vildörter och citron

Grillad kyckinglårfilé med rotfruktstapenade
Grönsallad med rädisor och och rostad champinjon

Rostade rotsaker från Stora Tollby Gård med krasse, spenat och äpplecidervinäger


Ekologiska gårdsostar med säsongens marmelad

Danskt rågbröd med vispat smör
Buffé Tian
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Chilidoftande fläskfiléspett med äppletzatziki
Ugnsbakad laxfilé med basilikatäcke
Krondillsdoftande kräftpaj med Västerbottenost

Rotfruktsgratäng med örter

Lollo rossosallad - Färsk spenat, valnötter och rädisor

Tre sorters dessertost med druvor, fikonmarmelad och kex

Två sorters nybakat bröd och smör
Buffé Westers
Dubbelmarinerad oxfilé med syltade kantareller
Lufttorkad Parmaskinka med galiamelon och Kalamataoliver
Rökta laxrullar fyllda med färskost, pepparrot och gräslök
Skaldjurssallad med räkor, kräftor och grön sparris
Ägghalva med löjrom och rödlök
Paj med Västerbottensost och forellromsås

Sallad på färska rödbetor och chèvreost

Brie de Meaux och Comté med druvor och kex

Nybakat surdegsbröd och smör