Vardagsinspiration

Trött på att laga samma gamla köttfärssås? Vi lanserar nu en receptserie för er som har svårt med matlagningsinspirationen där hemma.

Vardagsinspiration

Varje vecka kommer ett nytt, lättlagat recept ut på klassiska rätter med en skön Westers-twist. Se vårt första avsnitt nedan där Westers-kocken Jimmy bjuder på en kreativ korvstroganoff med spetskål! 

*(Pssst! Receptet i sin helhet finns längre ned på sidan)

Tävling! #karantänskocken

Tävling! #karantänskocken

Vilken är din bästa hemlagade lunch eller middag? Lägg upp en bild på din färdiga rätt på Instagram under hashtaggen #karantänskocken, för chansen att vinna ett presentkort för två personer på snart nyöppnade S.O.L på Strandvägskajen! För att delta måste du även följa @westerssthlm och tagga oss i din bild.

#karantänskocken

Lägg upp en bild på din bästa lunch- eller middagsrätt, följ och tagga @westerssthlm och lägg till hashtag #karantänskocken för att vara med och tävla!

*Sista tävlingsdag: 31:a maj

Recept: Westers korvstroganoff med spetskål och ris

Cirka 4 portioner

  • 600 g Falukorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st paprikor av valfri färg
  • 1/4 st spetskål
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk valfri senap, gärna syrlig (ex. med smak av cidervinäger)
  1. Koka riset enligt förpackningen eller snabbkoka: 10 minuter i mycket vatten och sila. Räkna med ca 75 g ris/person.
  2. Strimla korven och grönsakerna. Fräs i en stor panna eller kastrull. Häll på de krossade tomaterna, chilisåsen och grädden.
  3. Låt det koka ihop i cirka 5-10 minuter och smaka sedan av med senap, salt och svartpeppar. Servera och njut!

 

Tips

Gör stroganoffen vegetarisk genom att byta ut korven till exempelvis savoykål!

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.