Vintips: När Niclas får rekommendera - del 2

Vintips: Château Sainte-Croix Charmeur

Sommaren är på ingång! Och vad passar då bättre än ett tips på rosé?

Niclas Helge, vinexpert på Solera

Niclas Helge, vinexpert på Solera, ger i detta segment sina bästa vintips, diskuterar trender och pratar om kombinationen mat och dryck.

Château Sainte-Croix Charmeur är ett rosévin med en druvmix på 50% Grenache, 30% Cinsault och 20% Syrah. Ett mycket friskt vin med smak av sommarbär, där smaken av jordgubb kanske är allra mest framträdande. Den innehåller även inslag av smultron, örter, rabarber, hallon, röda vinbär och blodgrapefrukt.

Perfekt för mingel och häng i sommarsolen. Ska den paras med mat rekommenderar vi en lyxig charkbricka, en pizza direkt från vedugn eller grillat. Från grillen tipsar vi om fisk, kyckling eller grönt i kombination med detta krispiga och friska rosé.

En solklar sommarsuccé!

Fakta

Druvor: 50% Grenache, 30% Cinsault, 20% Syrah

Doft: Bärig doft med inslag av smultron, lavendel, rabarber, hallon och blodgrapefrukt.

Smak: Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter, rabarber, hallon, röda vinbär och blodgrapefrukt.

Tillverkning: Druvorna pressades och musten fick sedan jäsa vid låg temperatur i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar.

Mat och dryck: Serveras vid cirka 8°C. Utmärkt som sällskapsdryck utan mat. Fungerar även fint till grillad fisk eller kyckling, gärna med en fräsch sommarsallad till.

Kontakta oss

* Genom att skicka formulär till oss godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.